03.11.2011,  08:55:06 | 0 comentarii | 940 vizualizari
Comercianţii prezenţi la Festivalul berii au dat verdictul: / „A fost mai bine la Uricani”


de Alina PIPAN

Ioan Pristavu a anticipat corect. Parcul a fost devastat
Festivalul berii, sponsorizat de Tuborg, s-a încheiat duminică la Petroşani. Cu toate că sponsorii s-au achitat exemplar de obligaţii, administraţia pieţei a cam dat-o în bară. Locaţia nu a fost una inspirată. Din contră.

Într-un interviu acordat chiar ziarului nostru Ioan Pristavu, administratorul Pieţei Centrale, spunea că se aşteaptă la comentarii şi contestări. Asta pentru că făcuse şi dumnealui socotelile şi îşi dăduse seama că atâţia comercianţi câţi şi-au anunţat prezenţa vor devasta parcul. Dar, în asemenea cazuri, profitul este mai important. Tot dumnealui a spus asta. „Trebuie însă să le spun tuturor cetăţenilor că scopul nostru nu este să distrugem parcul, ci să avem grijă de el, mai ales că ne-a fost repartizat nouă, Administraţiei Pieţelor Petroşani. Dar nici nu putem să ţinem ceva în subordine care să nu producă nimic”. Aceasta deoarece pieţele funcţionează prin autofinanţare. Exact aşa cum este şi normal, din moment ce sunt atâţia producători care plătesc pentru un spaţiu în piaţă. Tot Ioan Pristavu promitea ca, după finalizarea festivalului, parcul să fie readus la starea iniţială. Să se însămânţeze iarbă, să fie curăţat. Deci să se cheltuiască bani pentru refacerea acestuia. Reamintim că Banca Mondială a finanţat amenajarea parcurilor cu plante şi jocuri pentru copii, inclusiv a parcului de la piaţă. Nici nu am mai stat să numărăm câţi băutori de bere s-au atârnat de magnoliile pe care SPADPP-ul le-a plantat acolo şi care nu au fost tocmai ieftine. Dacă piaţa avea nevoie de un spaţiu destinat organizării manifestărilor care să scoată profit, ar fi trebuit să se orienteze mai bine, nu să sacrifice parcul. În primul rând, pentru că locurile de joacă pentru copiii sunt puţine în Petroşani. În al doilea rând, deoarece, de-a lungul timpului, acestui parc i-a fost mereu schimbată destinaţia cu cea de spaţiu comercial. De fiecare dată, locatarii blocurilor din zonă s-au adresat primăriei şi au cerut ca parcul să fie păstrat ca atare. Și trebuie menţionat, domnule Pristavu, că atunci când 20 de copii calcă iarba pentru a ajunge la locul de joacă este una, iar atunci când două mii de oameni se perindă prin parc printre tarabe este altceva. Cele două situaţii nu sunt comparabile.
Comercianţii au fost dezamăgiţi
Majoritatea comercianţilor care şi-au aşternut tarabele în parc au fost dezamăgiţi. Spaţiul a fost prea strâmt. Clienţii nu aveau loc să se plimbe printre tarabe şi nici timp să aştepte să cerceteze oferta. Dacă cinci oameni se opreau la aceeaşi tarabă se crea deja un blocaj. Terenul a fost nepotrivit, mai spun aceştia. Sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa a plouat. Pământul din parc s-a îmbibat cu apă, care a băltit toată ziua de duminică. Mulţi clienţi au evitat să calce prin parc pentru că se umpleau de nămol. Pe lângă jocurile pentru copii nu puteai să calci. Și nici pe lângă maşinuţe. La un sondaj rapid, verdictul a fost clar.
La Uricani, zilele oraşului au fost mai bine organizate. Cel puţin aşa susţin unii comercianţi. „Nu se poate lucra aşa. Este foarte prost organizat. La Uricani a fost mai bine, mai mult spaţiu. Oamenii nici nu se pot opri la tarabe. Nici nu au nervi să stea să vadă produsele. Dacă nu se mişcă nu au loc. Acolo am câştigat mai bine”, ne-a declarat V.L., unul dintre comercianţii prezenţi atât la Uricani, cât şi la Petroşani. Și cam aşa spuneau toţi. Administraţia pieţei a evitat să închidă circulaţia. Aşadar, a trebuit să limiteze spaţiul alocat festivalului la cel al pieţei. Pe lângă cei care îşi desfăşoară activitatea în mod regulat, au mai venit şi alte zeci de comercianţi ocazionali. A fost luat chiar şi din spaţiul parcării, aici fiind instalată tiribomba. Pe lângă aceştia, în spaţiul pieţei, au fost prezenţi pompierii, jandarmii şi poliţiştii comunitari. Dar şi un echipaj al poliţiei care să dirijeze circulaţia.
Nu ştim cum va fi Festivalul berii de la Uricani sponsorizat de Timişoreana, dar după ce acesta se va finaliza vom putea face şi comparaţiile. Oricum, sperăm să fie mai... spaţios.
 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter