29.10.2011,  14:50:24 | 0 comentarii | 861 vizualizari
Ieri la Primăria Lupeni, / Euro Jobs Petroşani a lansat un nou proiect european de formare profesională


de Corneliu BRAN

Marţi, 3 mai 2011, la sediul Primăriei municipiului Lupeni, firma S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani a dat startul unui nou episod al proiectului Fii competitiv pe piaţa muncii!, implementat în parteneriat cu primăria din Lupeni.

La ora stabilită, 12:00, mai mulţi angajaţi ai firmei petroşenene, în frunte cu managerul proiectului, Elena Jianu, cu Doina Popescu, precum şi mai mulţi funcţionari ai primăriei s-au întâlnit cu cei 12 cursanţi (din 14), pentru a pune la punct toate detaliile privind pregătirea acestora în meseria de electrician exploatare medie şi joasă tensiune.

La finalul cursului, care constă în 720 de ore, din care 480 de ore de practică la firma din Iscroni, „Electroutil”, cei 14 cursanţi vor beneficia de o diplomă acreditată, valabilă pe tot cuprinsul României şi al Uniunii Europene, precum şi o subvenţie de 300 de lei, pusă la bătaie de S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani. Cursurile teoretice vor fi ţinute în incinta Școlii Generale nr. 1. Responsabilul cu formarea profesională este lectorul de proiect, directorul şcolii, Maria Kasza, prezentă de asemenea în sală, împreună cu responsabilul de formare profesională, Ana Negreanu.

„Obiectivele noastre în cadrul proiectului sunt intervenţiile integrate aplicate persoanelor din grupul ţintă, cum ar fi servicii de informare, orientare şi consiliere, furnizarea serviciilor de mediere şi mediere electronică, organizarea Clubului Șomerilor, organizarea de burse de locuri de muncă cu angajatori din Valea Jiului precum şi din alte localităţi, furnizarea serviciilor de consultanţă şi asistenţă antreprenorială, furnizarea programelor de calificare profesională printr-un număr de 168 de persoane în următoarele ocupaţii: administrator pensiune turistică, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, asfaltator, electrician exploatare medie şi joasă tensiune, lucrător în gospodăria agroturistică şi lucrător în izolaţii. Până în acest moment am finalizat activitatea de identificare şi înregistrare a grupului ţintă, persoanele înscrise în proiect continuă să beneficieze de servicii integrate (…). Am început derularea activităţii de furnizare servicii de consultanţă şi activităţi antreprenoriale, din care oferim servicii juridice şi de marketing, servicii financiar-contabile, metode şi tehnici eficiente de management şi alte servicii de consultanţă pentru începerea unei acţiuni independente, sau pentru iniţierea unei afaceri. De aceste servicii vor beneficia 20 de persoane (minim) din grupul ţintă, iar minim două persoane dintre acestea vor demara o activitate independentă sau o afacere. Astăzi vom demara al treilea program de formare profesională, este vorba de meseria de electrician exploatare medie şi joasă tensiune, un program de care beneficiază 14 din persoanele înscrise în grupul ţintă al proiectului, după ce au beneficiat de servicii de informare, orientare şi consiliere. Acest curs va avea o durată de cinci luni (…). Aş vrea să subliniez faptul că acest curs este gratuit, iar la finalul cursului participanţii vor primi o diplomă recunoscută naţional şi internaţional şi o subvenţie în valoare de 300 de lei”, le-a spus cursanţilor şi celor prezenţi în sală Elena Jianu, managerul proiectului.

Ana Negreanu, responsabilul cu formarea profesională a cursanţilor, a subliniat: „Aş vrea să vă spun că este un curs de nivel doi, care înseamnă 720 de ore în total, din care 480 ore de practică, restul fiind teorie. Se pune o bază mare pe practică, aceasta se va derula la Electroutil, o firmă veche şi singura care are o dotare corespunzătoare pentru desfăşurarea unei practici corespunzătoare. Noi ne dăm toată silinţa să aveţi un curs de perfecţionare apropiat de ceea ce vă doriţi, iar în final să ajungeţi un bun lucrător în această meserie. Dar trebuie seriozitate din ambele părţi! Dacă noi vă tratăm cu multă seriozitate, atunci şi dumneavoastră trebuie să ne trataţi cu aceiaşi seriozitate. Mă refer aici la prezenţa dumneavoastră la cursuri şi vă atrag atenţia că suporturile de curs pe care le aveţi în faţa dumneavoastră vă ajută să ştiţi tot ceea ce aveţi nevoie, după ce în prealabil veţi afla ce înseamnă limbajul de specialitate pentru această meserie. Pentru derularea acestui curs o aveţi ca lector pe doamna directoare Maria, de la Școala Generală nr. 1 din Lupeni”.

Maria Kasza, lectorul cursurilor teoretice pentru meseria de electrician, a urat de asemenea un bun venit cursanţilor, după care le-a spus: „Noi ne-am întâlnit săptămâna trecută, ne-am prezentat şi ştim împreună, deja, despre ce este vorba. Ceea ce doresc de la dumneavoastră este seriozitate, după cum a spus şi doamna Negreanu. Cursurile se vor derula pe perioada a cinci luni de zile şi ne vom întâlni zilnic, conform programului stabilit şi pe care dacă trebuie îl vom mai reface. Doresc de la dumneavoastră prezenţa la cursuri, ca să reuşim să parcurgem împreună acest mic curs care ni s-a înmânat astăzi. O să vedeţi că nu este greu…”.

În încheierea conferinţei de lansare a proiectului, Doina Popescu i-a pus pe toţi cei 12 cursanţi să se prezinte, rând pe rând, şi să-şi prezinte experienţa profesională. Aşa am aflat că aproape toţi din cei 12 cursanţi, viitori electricieni, au mai avut locuri de muncă în anumite perioade de timp în minerit, prepararea cărbunilor, construcţii, IT, sau servicii, dar au fost atraşi de acest curs pe simplul motiv că diploma de absolvire le va fi recunoscută pe plan intern şi internaţional şi poate, cine ştie, la finalul cursului vor găsi mai uşor un job în Vale sau, de ce nu, în ţară ori străinătate, unii din sală chiar subliniind acest lucru.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter