03.11.2011,  23:59:28 | 0 comentarii | 728 vizualizari
Probleme grave moştenite de noua conducere de la Direcţia Silvică Hunedoara
de Ziarul Vaii Jiului

Noul director coordonator al Direcţiei Silvice Hunedoara, Constantin Emil Ignat, şi-a început activitatea în forţă. În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Deva, şeful silvicultorilor hunedoreni a declarat că urmare a controlului intern realizat în această instituţie poate spune că „Direcţia Silvică Hunedoara este în suferinţă. Cred că această instituţie a fost condusă de fapt de oameni suferinzi”.

Conform celor declarate de Constantin Emil Ignat, conducerea de până acum a instituţiei nu a fost dispusă să colaboreze la preluarea mandatului. „Fosta conducere nu a binevoit să vină şi să predea bunurile pe care le-au avut pe inventar. Putem spune că trecerea nu a fost amiabilă, legală şi coerentă, aşa cum s-a întâmplat în celelalte instituţii ale judeţului. Cei care au fost înainte s-au îmbolnăvit subit şi nu au predat nimic. În plus, au concediat consilierul juridic, pe motiv de pensionare, dar şi cel de-al doilea consilier juridic este în concediu de maternitate. Situaţia este extraordinară, mai ales că avem litigii, chiar şi cu salariaţi ai instituţiei, şi suntem nevoiţi să plătim cheltuieli de judecată şi daune morale”, a declarat directorul coordonator al Direcţiei Silvice Hunedoara.

 

Cu piciorul în groapa finanţelor

Analiza făcută de noua conducere a scos la iveală o si­tuaţie financiară îngrijorătoare a Direcţiei Silvice Hunedoara. Astfel, la finalul lunii iunie, bilanţul la semestru arată o situaţie financiară gravă: 1.275.000 lei pierdere.

În acelaşi timp, datoriile la furnizori se ridică la 40 de mi­liarde de lei vechi, iar deficitul este de 52 de miliarde de lei vechi. „Am găsit conturile goale. În plus avem şi o linie de credit care a fost epuizată complet, şi care este în va­loare de 500.000 de lei. Aceasta a fost folosită de fosta conducere pentru plăţi diverse: clienţi, datorii la buget... Avem de încasat 3.175.995 lei. Această situaţie am prezentat-o şi la Bucureşti. De săptămâna viitoare vom avea un control de audit pentru a stabili care sunt cauzele şi care este situaţia exactă în acest moment, pentru a ne putea desfăşura activitatea corect de acum încolo”, a declarat Crinela Paulina Paştiu, directorul coordonator adjunct, pe domeniul economic.

 

Planuri de viitor

„În acest moment încercăm să ne repliem din mers, să valorificăm produsele nelemnoase: ciupercile şi fructele de pădure. De exemplu, la afine, contractele cu Italia sau Germania se încheie pe 1.200-1.400 euro/ tonă, dar piaţa variază foarte mult, de la săptămână la săptămână, mai ales că Ucraina practică preţuri de dumping şi contractează cu 250-300 euro/ tonă. Încercăm să atragem agenţi economici care au fost îndepărtaţi până acum. În plus, este de urmărit ce se întâmplă şi pe piaţa lemnului. Acum se execută doar tăieri de îngrijire, cu restricţii. Din 15 septembrie, de când arborii intră în repaos vegetativ, vor începe tăierile. Vom organiza licitaţii şi la lemn va­loros: cireş, paltin, frasin şi stejar, pentru a atrage alţi parteneri”, a mai declarat Constantin Emil Ignat.

Mai mult, potrivit declaraţiilor noului director coordonator, politica împăduririlor nu va fi neglijată. „În judeţ ar trebui împădurite aproximativ 2000 de hectare. Din păcate şi pepinierele proprii suferă... Cu data de 1 august primesc decizii de numire în funcţie toţi şefii de ocoale şi după aceea vom analiza situaţia fiecărui ocol în parte”, a mai menţionat directorul coordonator al Direcţiei Silvice Hunedoara.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter