03.11.2011,  09:06:31 | 0 comentarii | 890 vizualizari
Efectul guvernării Boc asupra posturilor publice: / Organigrame mai modeste în sectorul bugetar
de Ziarul Vaii Jiului

Cel mai aspru efect al crizei economice este reprezentat de pierderea locurilor de muncă. Cu toate acestea, în ciuda prevederilor unei ordonanţe guvernamentale prin care este redus numărul de posturi în diverse zone bugetare, în judeţul Hunedoara se vor opera mai mult desfiinţări de posturi vacante şi reorganizări, decât concedieri.

 

Doar 496 de posturi din 554

În prezent numărul total de posturi existent în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, precum şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine cu excepţia celor din cadrul capitolelor bugetare ,,Învăţământ”, ,,Asigurări şi asistenţă socială” şi ,,Sănătate” este de 554 posturi. Având în vedere intrarea în vigoare a OUG nr. 63/2010, pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi stabilirea unor măsuri financiare, CJ Hunedoara are obligaţia ca, în termen de 40 de zile (până cel târziu la 16 august) de la intrarea în vigoare a ordonanţei, să aprobe noile organigrame şi să rectifice bugetele de venituri şi cheltuieli, atât ale aparatului de specialitate cât şi ale instituţiilor din subordine, astfel încât să se încadreze în numărul maxim de posturi stabilit conform prevederilor ordonanţei respective. În raport cu populaţia judeţului, potrivit noului act normativ, la nivelul judeţului Hunedoara trebuie să rămână 496 posturi care au fost stabilite astfel: Consiliului Judeţean Hunedoara - 164 posturi; Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara - 44, Teatrul Judeţean Hunedoara - 12, Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” Petroşani - 74, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara - 30, Serviciul Public Judeţean Salvamont - 18, Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara - 17, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor - 31, Camera Agricolă Judeţeană - 13 şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane - 93.

Plus 6 posturi la finanţări externe

Proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile sunt implementate de aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Hunedoara care a funcţionat cu un număr de 4 posturi. Pentru încadrarea în numărul de 10 posturi aprobat conform ordonanţei, s-a propus suplimentarea cu 6 posturi vacante, care vor fi preluate din aparatul de specialitate şi vor fi transformate în posturi în regim contractual de consilier  gradul IA. De asemenea, postul de consilier aflat în subordinea preşedintelui CJ Hunedoara va fi mutat în cadrul Serviciului Relaţii externe, comunicare, mass-media, iar din cadrul acestui serviciu, un funcţionar public va fi mutat la Serviciul Administrarea domeniului public şi privat. 

Teatrul I.D. Sîrbu Petroşani

Structura Teatrului I.D. Sîrbu Petroşani, conform organigramei şi statului de funcţii propuse, va fi formată din 74 de posturi, din care 6 posturi de conducere, 65 de posturi de execuţie şi 3 posturi administrative. Organigrama propusă spre aprobare se justifică având în vedere numărul mare de premiere şi de spectacole cuprinse în programul cultural al unităţii şi necesităţile instituţiei. Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu asigură suma de producţii artistice teatrale, în mişcare vie, cât şi ca înregistrare documentară (afişe, caiete-program, fişe de creaţie) în aşa fel încât operele dramatice să intre în reţeaua de reprezentare, ca element valoros al culturii naţionale şi fără a mai apela la colaboratori externi.

Teatrul Judeţean Hunedoara 

Având în vedere faptul că termenul de finalizare a lucrărilor de  reconstrucţie şi modernizare a teatrului se aproprie de final, iar amploarea şi dimensiunea culturală preconizată a instituţiei se vrea de rang înalt, precum şi pentru începerea stagiunii septembrie 2010 - iulie 2011, se impune suplimentarea organigramei cu un număr de 5 posturi şi reorganizarea teatrului în compartimente funcţionale pregătite pentru a primi publicul larg, precum şi organizarea şi implementarea activităţii specifice unui teatru de proiect, atât la nivel tehnico-administrativ cât şi cultural-artistic. 

Salvamont

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara funcţionează cu un număr de 22 posturi. Prin adresa nr. 123/2010, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara a solicitat CJ Hunedoara aprobarea organigramei şi a statului de funcţii, propunând reducerea unui post vacant de consilier din cadrul Compartimentului Financiar - contabil, achiziţii publice şi administrativ şi a 3 posturi vacante de salvator montan.  Structura Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara va fi formată din 18 posturi în regim contractual, din care o funcţie de conducere şi 17 funcţii de execuţie. 

Evidenţa populaţiei

OUG nr. 63/2010 specifică faptul că pentru fiecare 15.000 de locuitori trebuie să existe câte un post. Raportat la numărul de locuitori ai judeţului nostru rezultă că este necesar un număr de 31 de angajaţi pentru Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara

Având în vedere că instituţia are, în acest moment, 38 de posturi, este necesară reducerea unui număr de 7 posturi. Astfel, vor fi desfiinţare câte un post de la Serviciul Evidenţa persoanelor - compartiment ghişeu unic, Compartimentul Informatică şi Serviciul Stare civilă, şi câte două posturi de la Compartimentul Juridic contencios, secretariat şi relaţii publice şi Compartimentul Administrativ.

Camera Agricolă

Structura Camerei Agricole Judeţene Hunedoara va fi formată din 13 posturi, din care o funcţie publică de conducere, 11 funcţii publice de execuţie şi un post de execuţie  în regim contractual. În acest caz CJ Hunedoara a redus 5 posturi încă din luna martie a acestui an, astfel încât organigrama va rămâne neschimbată.

Alte reduceri 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara propune o diminuare cu 8 posturi, în cadrul organigramei Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane vor fi reduse 32 posturi vacante din cadrul secţiilor şi serviciilor muzeului, iar la Biblioteca Judeţeană Ovid Densuşianu Hunedoara-Deva vor fi reduse 17  posturi vacante din cadrul instituţiei.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter