Comunicate de presă


 

Anuntdepresa

Click AICI pentru a descarca fisierul in format pdf.

 

 

Anuntdepresa

Click AICI pentru a descarca fisierul in format pdf.

 


header_Regio

Comunicat de presă privind începerea proiectului:

MODERNIZARE STRADA TUDOR VLADIMIRESCU

(BULEVARD) COD SMIS 126946

 

Unitatea Administrativ Teritorială - Municipiul Lupeni, în calitate de beneficiar, anunţă demararea proiectului “Modernizare strada Tudor Vladimirescu (bulevard)”, cod SMIS 126946. Finanțarea nerambursabilă pentru proiect este asigurată prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 2020, Axa Pioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, în baza Contractului de finanţare nr. 4238, semnat în data de 28 mai 2019.

Valoarea totală este de 6.918.188,21 lei, inclusiv TVA, din care suma de 6.733.125,58 lei reprezintă valoarea asistenței financiare nerambursabile, formată din contribuția Uniunii Europene din F.E.D.R. - 5.839.955,91 lei și contribuția Guvernului României - 893.169,67 lei. Valoare contribuție proprie eligibilă din bugetul local al Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Lupeni): 137.410,78 lei, valoare neeligibilă a finanţării din bugetul local este de 47.651,85 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 35 de luni, respectiv între data 01.07.2017 și data 31.05.2020, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare.

Instituțiile implicate în derularea proiectului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest - Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 2020, Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Lupeni - Beneficiar al finanțării.

Obiectivul general al proiectului este scăderea emisiilor GES (echivalent dioxid de carbon) prin realizarea de investiţii care să asigure un serviciu eficient de transport public de călători şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, cu scopul de a reduce numărul de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi emisiile de echivalent dioxid de carbon din transport. Obiective specifice: se urmăreşte reducerea pînă în 2021 a emisiilor de echivalent dioxid de carbon cu 3%, a traficului de autoturisme personale cu 4% şi îmbunătățirea spațiului urban prin asigurarea de spații verzi în sensul giratoriu și plantarea de arbori cu capacitate ridicată de retenție a nivelului de echivalent dioxid de carbon.

Rezultate aşteptate: se preconizează la nivelul ultimului an al perioadei de durabilitate a contractului de finanţare (estimat 2026) o reducere a cantităţii de emisii GES (echivalent echivalent dioxid de carbon) cu 40%, creşterea numărului de pasageri transportaţi în cadrul sistemelor de transport public de călători cu 20%, creşterea numărului de persoane care utilizează pistele / traseele pentru biciclete cu 24% şi scăderea numărului de persoane care utilizează autoturismele în aria de implementare a proiectului cu 20%.

Lucrările cuprinse în proiect vizează reabilitarea bulevardului Tudor Vladimirescu pe o lungime de 2040 m, crearea unei benzi dedicate mijloacelor de transport în comun prin separarea benzilor cu separator de sens din cauciuc, realizarea marcajului pe partea carosabilă a benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun “BUS”, amplasarea de indicatoare rutiere corespunzătoare benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun, precum şi amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire a municipiului Lupeni.

Informații suplimentare se pot obţine de la Primăria municipiului Lupeni (Biroul Dezvoltare Locală, Proiecte), str. Revoluţiei, nr. 2, Lupeni, judeţul Hunedoara, tel: 0254.560504, fax: 0254.560515, www.primarialupeni.ro, persoană de contact: Lia STUPINEAN – Manager de proiect.

footer_Regio

 

 

Click AICI pentru a descarca fisierul in format pdf.

 

 

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter