13.11.2008,  19:01:02 | 0 comentarii | 430 vizualizari
Scrisoare deschisã a unui student-alegãtor / Dragã Mona,
de Diana Popescu

Iartã-mi familiaritatea, dar sunt un tânãr alegãtor, derutat şi chiar intrigat de modul deloc “feminist” în care vrei sã ne spui ceva. Te rugãm sã ne explici sintaxa “vom” şi apelativul “împreunã”. În lungile plimbãri prin Petroşani, de câte ori vãd maşina familiei Ridzi îmi rãsunã în urechi “Sunt vocea tânãrã” a Vãii Jiului, atât de tânãrã încât ai ajuns în CJ Hunedoara, apoi prin redistribuire în Parlamentul României.
Cred cã înţelegi semnificaţia cuvântului redistribuire. Tu personal nu ai învins pe nimeni niciodatã, au trebuit nişte “succesuri” de la Bucureşti ca azi sã apari pe toate geamurile (şi, te asigurãm, toate murdare) fãrã zâmbet, fãrã feminitate sã ne spui în ce decalog furat cã “vom” şi “împreunã” sã te şi credem.
Dragã Mona, de ce împreunã, singurã nu poţi? Drept dovadã cã nu, dacã mai ai tupeu sã ne cerşeşti ajutorul, ca sã ce? Sã exersezi în avionul de Bruxelles cum se cere mila unui electorat sãrac. Împreunã nu vom fi niciodatã. Eşti prea “beatã de putere”. Ai devenit pe zi de trece întruchiparea Elenei Ceauşescu, ea vorbea mai mult ca el. Dragã Mona, atunci când nu vei mai copia ca studenţii programul electoral al lui Pãducel, Botgros sau bietul Carol, poate noi cei indecişi te “vom” vota şi “împreunã” vei clãdi ceva ce nu ai - Respectul nostru, al Vãii Jiului. Noi nu încurajãm cerşetoria. Nu o fã tu. Nu mai cerşi sã fim împreunã pentru “binele tãu” şi spre disperarea noastrã. Te simţim, eşti disperatã şi trebuie sã vinã alegerile din 2009 în Parlamentul UE pentru o nouã inevitabilã redistribuire şi iarã împreunã pentru cã singurã nu eşti în stare. Ce pãcat de tinereţea ta, tot pe drumuri, şi tot departe de casã, soţ şi Valea Jiului cea „dragã” ţie.

P.S. Ca alegãtor tânãr ce sunt, te rog, dragã Mona, fii mai femininã, adicã zâmbeşte şi tu odatã natural de dragul alegãtorilor, ai un zâmbet prea acru pentru aspiraţiile tale. Se spune prin târg cã vrei sã-i învârţi pe cei din Valea Jiului ca la dansuri, nu lua vitezã cã te trezeşti în mijlocul învârtelii “eject”.
În loc de semnãturã, respectã-mi opinia de alegãtor, rãzbunãrile tale sunt recunoscute, ale soţului la fel şi, pe bune, vreau sã termin facultatea.            Petroşani, 12.11.2008


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Într-una din aceste zile, mă trezesc la redacţie cu o doamnă în vârstă. O poftesc să ia loc. După ce se a[..]
01.04.2015, 20:01   |    7 comentarii
Cu siguranţă, la ora apariţiei ediţiei noastre, cunoaşteţi sentinţa în procesul Monica Iacob-Ridzi (5 ani de închisoare). A[..]
16.02.2015, 19:57   |    17 comentarii
Conform unui comunicat de presă remis redacţiei ieri, 9 decembrie, deputatul UNPR Monica Iacob Ridzi a susţinut ieri, în [..]
09.12.2014, 20:49   |    6 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter