22.09.2015,  21:18:42 | 2 comentarii | 5648 vizualizari
Primim la redacţie / Drama unui septuagenar petroşenean
de Diana Popescu
• Dacă agentul Parasca nu poate rezolva acest caz, atunci să-şi arunce pistolul şi casca…
 
Mă numesc Preda Nicolae, în vârstă de 70 de ani. În anul 2009 s-a făcut partajul între mine şi fosta soţie, D.M., din oraşul Petrila, str. Birăoni nr.4, unde am locuit împreună până la data de 2 aprilie 2003, când am divorţat şi am fost de acord cu partajul amândoi. N-am mai putut locui în locuinţa mea pentru că fosta soţie nu mi-a mai dat voie să intru fiind proprietate personală a unei locuinţe compusă dintr-o cameră construită din lemn, un garaj şi o bucătărie mai mică de vară.
În 10 aprilie 2013 am fost pus în posesie de către executorul judecătoresc din dosarul 49/2010, am primit dreptul de a mă muta în locuinţa mea, stabilit de Judecătoria Petroşani (dosar 3800/278/2009). Pe data de 13 aprilie 2013 m-am deplasat pentru a-mi aranja camera care mi-a revenit, dar toate încuietorile au fost sparte şi ocupată de către fosta soţie D.M. Am chemat Poliţia oraşului Petrila. Pentru aceste fapte i s-a întocmit dosar penal pentru tulburare de posesie, dar dosarul a stat 6 luni la Poliţia Petrila. După mai multe demersuri prin presă l-au trimis la Parchet şi apoi pe data de 3 septembrie 2015 a început judecarea acestui proces penal nr. 11362/278/2014. Prin sentinţa publică din 21.04.2015 D.M. este obligată să-mi predea de bunăvoie şi-n linişte bunurile şi locuinţa ce-mi revenea prin punerea în posesie. După ce am primit sentinţa definitivă şi irevocabilă, pe data de 16.06.2015 m-am deplasat la locuinţa mea, şi fiind tot ocupată de către D.M., am solicitat poliţia prin 112, a venit un echipaj de poliţie şi i-a pus în vedere să-mi elibereze locuinţa. În prezenţa organelor de poliţie mi-am închis din nou locuinţa cu lacăte. Pe data de 20.06.2015 m-am deplasat din nou la locuinţă, dar am găsit din nou lacătele sparte şi locuinţa mea ocupată. Am solicitat din nou poliţia prin 112, s-au deplasat de urgenţă şi i-au deschis un nou dosar penal fostei soţii pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti, pentru tulburare de posesie. Am fost chemat să dau declaraţie la agentul de poliţie Parasca Daniel, care se ocupă cu acest caz. Când am luat legătura cu dumnealui, în urmă cu o săptămână, şi l-am întrebat de ce se amână trimi­terea dosarului la Parchet mi-a răspuns că nu este o vilă cu piscină acea locuinţă a mea. De ce trebuie să fiu jignit pe dreptatea mea. Agentul Parasca mi-a spus să fac o altă punere în posesie. 
Multe motive au fost cele pe care mi le-a spus, că nu o găseşte pe fosta soţie să dea declaraţii. Eu cred că nu acesta e motivul, se poate judeca şi-n lipsă, dar cum se vede nu vor să-l trimită. 
Locuiesc cu chirie, neputând să intru în dreptul meu pe care l-am construit cu mâinile mele, lucrând în subteranul minei Lonea 25 de ani, iar acum, când să mă bucur în linişte de bătrâneţe, stau în străini, neputând să-mi ocup camera, care este anexată casei care i-a revenit fostei soţii. 
În urma aceste scrisori sper să aflu de ce stagnează dosarul, atât la poliţie, cât şi la parchet. Fosta soţie D.M. sfidează legile ţării, de parcă nu i-ar fi teamă de nimic. Nu înţeleg de ce îmi trebuie o altă punere în posesie, din moment ce dosarul penal s-a judecat, D.M. fiind condamnată la 200 (două sute) zile amendă, pentru infracţiunea de neres­pectarea hotărârilor judecătoreşti, şi stabileşte la 25 lei cuantumul corespunzător unei zile-amendă, iar în caz de neexecutare cu rea-credinţă a acestei pedepse - cu pedeapsa închisorii.

Comentarii articol (2 )

#1 rusu constantin24.06.2016,  10:56:42
La politia Petrila se petrec lucruri ciudate de multa vreme. Tergiversarea lucrarilor miroase clar a favorizare de infractor. Se pare ca fiecare negociaza cu paratul ...cunosc numeroase cazuri in care a fost impiedicata infaptuirea actului de justitie in mod evident. Si in politie functioneaza o mafie bine ancorata.
#2 Dan Gologan31.07.2016,  23:03:09
Parasca nu are comportament de poliţist, e clar. Dar la Petrila merge. În schimb, proasta aia care tot sparge lacătele riscă puşcăria, pentru tulburare de posesie. Un avocat bun o pune la punct. O să mă ocup personal de această cucoană.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter