22.04.2018,  12:16:24 | 3 comentarii | 1185 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Despre cum a fost / Vulcanul în festival
Booking.com
de Gheorghe OLTEANU

Cu toate că numele câştigătorilor nu le veţi afla în acest reportaj, ceea ce pot afirma fără teama că aş greşi este faptul că ediţia din acest an a Festivalului “Fii star în ţara ta!” a fost o reuşită. Care, adăugată celorlalte patru de până acum, demonstrează fără tăgadă că, şi în municipiul Vulcan, atunci când mediul privat îşi dă mâna cu administraţia publică locală, pot avea loc evenimente culturale notabile.

Premierea şi “Gala Laureaţilor”
s-au desfăşurat duminică, la ora când ediţia de faţă a ZVJ era aproape gata. Aşa încât despre asta veţi citi într-unul din numerele viitoare ale ziarului. Acum voi spune câte ceva despre ce a fost în orele premergătoare desfăşurării evenimentului, dar şi după aceea. Vineri dimineaţa, platoul învecinat Restaurantului “Ţugu” era plin cu autoturisme cu numere de înmatriculare din mai toate judeţele ţării. Participanţii care avuseseră ceva drum de bătut până la Vulcan ajunseseră aici încă de la ora nouă, nouă şi ceva. Era o delectare să-i vezi în port popular pe copiii înscrişi la diferitele categorii de concurs ale festivalului. La o masă, Cătălin Ţugulea, înconjurat de prieteni mai vechi pe care şi-i i-a făcut la ediţiile anterioare, îi bifa pe listă pe concurenţii care veneau încontinuu. Pe câţiva dintre ei şi pe însoţitorii lor îi cam luase foamea, aşa că ei nu au stat pe gânduri şi au comandat de mâncare. Bărbaţii s-au lipit de halbele cu bere. Căldură mare, mon cher!

Consilierii locali, nu toţi,
e drept, au ajuns un pic după unsprezece. Cei de la PSD şi-au luat câte o cafea şi s-au pus să-l aştepte pe şefu’. Adică pe primar. Acesta nu a întârziat niciun minut. Când l-au zărit venind grăbit pe jos, cu eşarfa tricoloră în mână, viceprimarul şi colegii lui de consiliu local i-au ieşit în întâmpinare. Coloana s-a format repede. Înainte de tot autoturismul cu însemnele Poliţiei Rutiere, urmat de cele două fetiţe care duceau Marele Trofeu al festivalului. Le urmau organizatorii, primarul, vicele şi consilierii locali. În faţă, de la o boxa activă portabilă, răsuna Imnul de Stat al României. În spate de tot băieţii cu saxafoanele mai băgau şi ei câte-o populară. Pe trotuar, lumea se oprea şi se uita cu admiraţie. De data asta nu am mai auzit întrebări de genul ce e asta? Vulcănenii se obişnuiseră cu festivalul acesta, ajuns deja la a cincea ediţie!

În sala mare a
Clubului IMAX nu s-a pierdut vremea cu discursuri plicticoase. Urării de bun venit a organizatorului i-a urmat cuvântarea primarului. Omul a fost scurt şi la obiect. Apoi, a început concursul propriu-zis. Ora la care era programată urcarea pe scenă a concurenţilor din fiecare categorie era trecută pe tabelele afişate la intrare. Aşa s-au petrecut lucrurile şi a doua zi. Cam pe la ora şase seara, membrii juriului s-au retras şi au deliberat. Nu ştiu ce să zic despre sonorizare. Stau un pic în cumpănă, dar parcă suna mai bine în ediţiile anterioare când la butoane au fost tehnicienii altei firme. Ce nu a fost bine e că, pe măsură ce evoluau concurenţii, publicul se rărea. Cu toate că şi mai demult, spectatorii fuseseră rugaţi, ca să rămână până la capăt. Asta, fiindcă toţi copiii participanţi trebuie să se simtă şi să fie încurajaţi. Dar, una peste alta, totul a ieşit bine. Exact cum trebuia.


Comentarii articol (3 )

#1 vulcanean22.04.2018,  17:18:17
Felicitari organizatorului!Nu inteleg ce cauta politicul, facand exceptie primarul localitatii, la o manifestare culturala organizata de un privat. E de apreciat faptul ca se canta live, nu canta cd-ul, ca la Nedeia Vulcaneana care an de an ajunge la costuri imense. Din aceste concursuri se nasc viitorii interpreti. E de apreciat domnul Tugulea care face ceva pentru cultura si pastrarea traditiilor zonei!
#2 Localnic24.04.2018,  00:35:54
Vulcanul a fost murdar, poate acum a vazut si primarul cat de jalnic e parcul


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter