27.04.2020,  19:25:23 | 0 comentarii | 1515 vizualizari
Vulcan / Victorie a cadrelor didactice
de Gheorghe OLTEANU

Din câte am auzit ulterior, pare-se că au existat oarecare nemulțumiri la nivelul conducerii școlilor din Vulcan privind numărul de burse pentru elevi aprobat, la o ședință de consiliu local din anul trecut, prin HCL nr.140/ 2019. Luat la țintă, Gheorghe Ile a fost nevoit să facă un pas înapoi și să țină seama de aceste nemulțumiri, transmise primăriei, în luna februarie, sub forma unor adrese. Ca atare, luna trecută a ieșit la interval cu un alt proiect de hotărâre care, abrogând două articole ale hotărârii din 2019, fixează un alt număr de burse pentru semestrul al doilea al actualului an de învățământ.

 

Conform noii

reglementări, numărul de burse acordate fiecărei instituții de învățământ din Vulcan se prezintă astfel. La Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu”, pentru semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020 sunt prevăzute, la învățământul preșcolar, primar și gimnazial, 10 burse de merit, 0 burse de studiu și 4 burse de ajutor social. La învățământul liceal bursele de merit sunt în număr de 74, cele de studiu însumează 10, iar numărul burselor de ajutor social a fost fixat la 10. La Școala Gimnazială nr.5  au fost fixate 64 de burse de merit, 6 de studiu și 3 de ajutor social.

 

Școlii Gimnaziale nr.6,

care este frecventată de copii care locuiesc în cel mai sărac cartier al Vulcanului, i-au fost alocate 18 burse de merit, 2 de studiu și 77 de ajutor social. La Școala Gimnazială nr.4, la care învață copii din familii nevoiașe din Colonia de Jos, numărul burselor de merit este de 83, al celor de studiu de 15, iar al celor de ajutor social este în număr de 38. Firește, în ședința din februarie nu s-a pomenit de vreo nemulțumire a conducerii școlilor, dar deducem că a existat așa ceva după ce parcurgem conținutul art.4 al HCL 27/2020, adoptată în februarie.

 

În acesta scrie, negru pe alb,

că „La data adoptării prezentei hotărâri, art.1-3 din Hotărârea Consiliului Local nr.140/ 2019 privind aprobarea numărului de burse, precum și a cuantumului acestora, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat pentru anul 2019-2020 se abrogă”, celelalte prevederi ale aceleași hotărâri rămânând nemodificare. Precizare care apare la art.5. Ce trebuie să se înțeleagă din cele prezentate? Un lucru simplu: când sunt unite, cadrele didactice de la conducerile școlilor își pot impune punctul de vedere. Unul corect, de care stăpânirea locală are tendința ca, uneori, să nu țină seama.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter