30.03.2021,  20:10:09 | 0 comentarii | 1998 vizualizari
Vulcan / A fost respins amendamentul consilierului local Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

Proiectul de hotărâre nr.40/ aprobat în ședința ordinară din 25 martie a Consiliului Local al municipiului Vulcan s-a referit la aprobarea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Comisie care a existat și în trecut și care va funcționa și de aici încolo.

 

Comisia respectivă,

ne lămurește referatul de aprobare, „fundamentează, din punct de vedere tehnic, emiterea avizului arhitectului șef. Avizul înglobează și corelează punctele de vedere ale instituțiilor avizatoare competente și nu se supune deliberării consiliului local”. Componența nominală a comisiei, se spune mai departe, „se aprobă de consiliul local, la propunerea primarului. Membrii comisiei sunt specialiști atestați în domeniul urbanismului, arhitecturii, monumentelor istorice, arheologiei, precum și în domeniul sociologiei, economiei, geografiei, ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport”. Sau, cu alte cuvinte, oameni care se știu cu tot ceea ce există în domeniile lor de activitate. 

 

Propunerile pentru

conducerea comisiei cu care primarul Cristian Merișanu a venit în acest proiect de hotărâre sunt următoarele: Marius Danci, managerul public al municipiului Vulcan, președinte, acompaniat de secretarul  Acs Paraschiva, arhitect șef din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Tot primarul i-a propus, ca membri, pe Ailincăi Monica, arhitect, urbanist atestat de Registrul Urbaniștilor din România, Poenar Petru, conductor arhitect, Toma Vasile Cristian, slt. în ISU „Iancu de Hunedoara”, Eșiu Rodica, subinginer constructor SC AXA Enginnering srl Uricani, Diaconescu Andrei, inginer constructor SC Building & Fire Design srl Uricani, Diaconescu Andrei, inginer constructor Building & Fire Design srl-D Petroșani, Mihai Costel, șef secție apă-canal Vulcan, SC Apa Serv Valea Jiului, Arhitculesei Vasile, inginer Enel Distribuție Banat, Pavel Dorin, șef FOL Valea Jiului-Delgaz. Lista îi mai cuprinde pe membrii supleanți Dănăiață Bogdan, lt.col. ISU „Iancu de Hunedoara”, Garbai Cristian, inginer Enel Distribuție Banat și Simon Andriș, inginer Enel Distribuție Banat.

 

Cel care s-a arătat

nemulțumit de componența propusă de primar a fost consilierul local Gheorghe Ile. El ar fi vrut ca și un consilier local să facă parte din comisie. Asta, deși, de reținut, în toate mandatele lui de primar nu a existat așa ceva. Lucru pe care, politicos, i l-a reamintit și Cristian Merișanu: „Așa a fost și cu dumneavoastră, totul a decurs bine și am considerat că nu trebuie schimbat ceea ce merge bine!”. Explicația lui pertinentă nu a fost pe placul fostului deținător al funcției de primar care și-a susținut amendamentul pe care l-a introdus la proiectul de hotărâre. La vot, amendamentul său a fost susținut doar de șase consilieri locali. Ca atare, la votul final la care s-au înregistrat două abțineri, proiectul a devenit hotărâre a consiliului local, componența comisiei rămânând cea existentă inițial în documentul supus dezbaterii.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter