05.04.2021,  23:31:16 | 0 comentarii | 902 vizualizari
Vulcan / Cu sau fără înregistrare video?
de Gheorghe OLTEANU

Un proiect de hotărâre destul de stufos, prezent, de fapt, la fiecare început de mandat al consiliului local, a trecut cu bine votul de aprobare al aleșilor locali vulcăneni. Asta nu înseamnă, însă, că nu a scăpat de discuții. Deși, de astă dată, acestea s-au referit la un sigur aspect.

Regulamentul de organizare
și funcționare a Consiliului Local al municipiului Vulcan are zece capitole și nu mai știu câte articole. El stabilește în amănunt modul în care lucrează această instituție, cum se organizează, care-i treaba consilierilor locali, cum dobândesc ei acest statut și cum și-l pot pierde, modul în care se desfășoară ședințele de consiliu local și altele legate ce ține de acest forum legislativ local. Nu mă îndoiesc că fiecare dintre cei 19 consilieri locali ai Vulcanului a studiat atent și cu creionul în mână capitol cu capitol și articol cu articol, așa că nu a fost nevoie ca întregul proiect să fie citit în plen. Mai ales că regulamentul de față fusese întocmit cu respectarea Ordinului nr.25 din 14 ianuarie 2021 care prezenta un model orientativ  al statutului unității administrativ teritoriale, precum și al regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local.

Singura discuție declanșată
de acest proiect de hotărâre a fost cea a amendamentului pe care a dorit să-l propună consilierul local USR Liviu Tătaru. Domnia sa a dorit să amendeze aliniatul (27) al articolului 27 în care este detaliată desfășurarea ședințelor consiliului local. În acesta se precizează că „În termen de 3 zile de la data aprobării procesului verbal al ședinței, secretarul general afișează la sediul primăriei și publică pe pagina de internet a unității administrativ-teritoriale o copie a procesului verbal al ședinței”. 

La început, solicitarea
dumnealui care s-a referit la înregistrarea discuțiilor nu a părut clară. Asta, fiindcă, așa cum i s-a spus, procesul verbal al ședinței se face după o înregistrare audio. Problema s-a clarificat când s-a aflat că domnia sa dorește înregistrarea  video a lucrărilor ședințelor de consiliu local, urmând ca aceasta „să fie publică”. Cea care s-a referit mai întâi la chestiunea pusă în discuție a fost doamna consilier local PSD Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan. Pentru dumneaei, înregistrarea video a ședințelor este „cu dus-întors”, putând crea și nemulțumiri. Pentru a se putea realiza așa ceva, care „nu este atât de simplu”, a fost de părere viceprimarul, „trebuie cerut acordul fiecărui consilier local”. În principiu, doamna Malvine Socaci nu s-a împotrivit, dar a fost de părere că „doamna secretar se poate interesa dacă acest lucru este acceptat de legiuitor”.

Doamna consilier local PSD
Ileana Alstanei a amintit că, și dumneaei, în calitate de cadru didactic, îi este interzis să posteze pe internet imagini cu elevi surprinse la școală. Bine, însă, că aceștia pot să posteze filmulețe în care-și bat joc de profesori, îmi permit să adaug eu. Pus în fața acestor argumente contra, consilierul Liviu Tătaru și-a modificat solicitarea în sensul ca ședințele să poată fi urmărire live pe contul de Face Book al primăriei vulcănene. Lucru care, să ne amintim, s-a întâmplat deja. Transmisiile au fost efectuate des, în mandatul trecut, fie de către specialistul IT al primăriei, fie, pe conturile lor de pe acest site de socializare, de către consilierii locali interesați ca anumite aspecte ale ședințelor să fie vizionate în direct de către vulcăneni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter