25.01.2023, 19:56:22 | 0 comentarii | 1969 vizualizari
GALERIE:
![]()
Vulcan / Locatarii trag la greu ponoasele deficiențelor de proiectare
![]() Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Cu toate că, după sesizările făcute de locatari, scurgerile din blocul 30 de pe strada Platoului din Vulcan au fost legate la rețeaua de canalizare, lucru a fost făcut tot de mântuială. Asta, fiindcă subsolul blocului a rămas în aer, cum se spune.
Adică neracordat la canalizare. Să fac o scurtă recapitulare pentru cei care nu au citit precedentul articol. Un proiect de toată jena, trimis pe e-mail beneficiarului de către executantul care a văzut Vulcanul numai de pe Google Earth, a făcut ca blocul amintit să nu fie racordat defel la noua rețea de canalizare care trece la vreo doi metri de el. Ca atare, toată mizeria nu se scurgea în vechile cămine, înfundate pe când se construiau cele noi, ci la subsolul imobilului. Cel puțin așa mi-a fost prezentată situația, în momentul trecerii mele pe acolo, de către domnul Viorel Șpac care locuiește la parterul scării I și care, pe banii lui, a scos de la subsol mizeria al cărei miros îi umpluse casa.
Miercuri, ieri, s-au făcut două săptămâni de când o echipă de la SC Apa Serv SA Petroșani a îndreptat, cât de cât, lucrurile. Vreo trei zile, băieții au săpat, au montat o conductă și au racordat scurgerile din bloc la căminele de canalizare care trec, pe la spatele blocului, la circa doi metri și ceva de peretele sudic al acestuia. Nu au făcut, însă, același lucru, am aflat ulterior, și cu jompurile de la subsolul celor trei scări ale blocului. Asta, deși domnul pe care l-am numit a fost mai tot timpul cu ochii pe ei, le-a amintit să nu uite să lege și scurgerea de la subsol la cămin.
Ia să vedem, conform zicerilor unui cunoscător în domeniu, ce înseamnă un subsol neracordat la rețeaua de canalizare. Cea mai mare „bucurie” apare în cazul demufării unei conducte de serviciu, caz în care toată mizeria se scurge și se adună în subsolul blocului. Asta înseamnă că locatarii, îndeosebi cei de la parter, stau cu putoarea-n nas, iar subsolul poate fi curățat doar dacă este adusă vidanja sau nu mai știu ce pompă. Este, îmi amintesc, exact ca-n situația blocurilor 3B1 și 3B2 de pe Bulevardul Mihai Viteazul, la care locatari au avut parte de mirosuri nedorite de-a lungul întregii veri.
Soluția ar fi fost ca SC Apa Serv SA, beneficiarul lucrării, iar nu primăria, cum greșit mai cred unii, să-l readucă pe antreprenorul care a executat lucrările și să-l pună să le finalizeze așa cum trebuie. Numai că și acesta s-ar spăla cu ușurință pe mâini, arătând înspre proiectantul din înaltul Google Earth-ului. Ca atare, vina pentru situația actuală este a beneficiarului, Apa Serv, care e posibil să nu fi pus în discuția consiliului tehnico-economic proiectele făcute din văzduh pentru toate localitățile din Valea Jiului și care nu a verificat, cu atenție, pe teren cum se efectuează lucrările, caz în care s-ar fi putut lua pe loc măsurile necesare. Iar acesta nu este singurul subsol de bloc din Vulcan care se poate umple oricând cu mizerie. În Micro 3 Dallas și pe Traian, la „A”-uri, sunt deja blocuri cu subsolurile deja inundate. Și, ca final, mai amintesc pericolul ca apa acidă de canalizare să deterioreze, treptat, structura de beton a subsolului. Sau, cum se mai spune, să–l sape la temelie. Ceea ce, puteți deduce, constituie un pericol pentru întregul imobil. Și încă ceva. Priviți cum a fost adus terenul la starea inițială! Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Administrare pagină de Facebook pentru afaceri ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|