03.09.2023,  10:40:46 | 0 comentarii | 3013 vizualizari
Vulcan. La intimidare
de Gheorghe OLTEANU

Proprietatea domnului Dumitru Mânea, decedat, și  a soției sale Valentina Mânea este pe strada Decebal, nr. 10 din Vulcan. Un pic mai sus, cum mergi la Dincă, de sediul poliției municipale, dar gospodăria, grădina și tot terenul rămase femeii de 75 de ani se întinde în partea de jos, spre calea ferată, pe cărăruia, un drum un pic mai lat, căreia i se zice strada Oituz.

Am ajuns

aici, sâmbătă, la solicitarea Marinelei Pălivan, fata doamnei Valentina Mânea, care locuiește aici cu mama ei. Pe o lungime de o sută și ceva de metri, începând din curte și prin toată grădina casei bătrânei trece o parte din conducta de termoficare care, plecând din magistrala aflată jos, lângă calea ferată, ajungea la punctele termice ale blocurilor de la Dincă. La mijlocul săptămânii trecute, dumnealor au fost căutate de un reprezentant al societății comerciale care se ocupă de dezafectarea magistralei de termoficare și a ramificațiilor sale și li s-a adus la cunoștință că se va începe lucrul și la porțiunea de conductă situată lângă casa lor.

Doamna Marinela Pălivan

le-a spus clar că nu va permite asta fără un angajament în scris al firmei cum că, ulterior, terenul va fi adus la starea inițială existentă înainte de montarea structurilor de beton și a conductelor tur-retur. Tipul numai că nu i-a râs în nas spunându-i că el are documente cum că, la vremea aceea, terenul ar fi fost expropriat cu câte 2 m la stânga și la dreapta conductei. A mers la cacealma, desigur, fiindcă Decizia Civilă nr.160/ A/ 2008 a Dosarului nr.1169/ 278/ 2006 al Tribunalului Hunedoara-Secția Civilă spune cu totul altceva. „Asupra terenului proprietatea reclamantului nu s-a făcut nicio declarație de utilitate publică și nu s-a emis vreodată vreun decret de expropriere în acest scop”, apare menționat în documentul menționat. În ce o privește pe SC Termoelectrica- Sucursala Electrocentrale Paroșeni, despre aceasta în decizie se spune că „Apelanta, ca beneficiară a acestei instalații, se bucură de dreptul de uz pe toată durata funcționării și de servitute de trecere subterană, de suprafață sau aeriana pentru acea instalație”. Clar ca bună ziua, așadar!

Doamna Marinela Pălivan

își argumentează demersul pe ceea ce s-a întâmplat în zăvoi, holda pe care familia o are aproape de linia ferată. Și aici s-a efectuat dezafectarea conductei de termoficare care urca spre cartierul Dincă, iar ceea ce a rămas în urma echipelor de lucru  - grămezi de betoane, bucăți de vată izolantă și piloni de beton întregi - este o adevărată bătaie de joc  adusă proprietății private a unei persoane. E clar că cel care a venit să le anunțe pe femei că utilajele le vor intra în curte, pe in teren privat, așadar, ca să taie conducta, a mers la intimidare. Mai mult, i-a replicat doamnei Marinela Pălivan că, dacă nu-i convine, să dea firma în judecată, fiindcă știe el, pentru că are acte în acest sens (de ce nu le-a adus?), cum că terenul este expropriat. Fapt contrazis în totalitate de ceea ce apare în Decizia Civilă 160/ A/ 2008 a Dosarului nr.1169/ 278/ 2006.

O situație oarecum

ciudată, legată tot de conducta aceasta de termoficare scoasă din uz, am găsit la casa cu numărul 3 de pe strada Oituz. O bucată de conductă cam de zece-doisprezece metri a fost lăsată, din aprilie, pe piloni deasupra porții de intrare în curtea acestei case. Sesizând pericolul care planează asupra proprietății sale și a celor aparținând vecinilor Rus Lenuța și Rus Marinela, Arpad Barta, proprietarul locuinței, a apelat la cineva care a ancorat conducta la ambele capete. Reprezentantul firmei care dezafectează magistrala și conductele de termoficare venise, ca să solicite acordul locuitorilor, pentru ca pe strada Oituz să poată intra o macara care urmează să coboare conducta. A obținut-o. Erau acolo și doi polițiști care, am înțeles, anchetează posibilul furt al unor bucăți de conductă.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter