04.03.2025, 15:31:10 | 0 comentarii | 796 vizualizari
GALERIE:
![]()
Vulcan / La locul cu probleme
![]() Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Luni dimineață, când am ieșit pe teren, l-am întâlnit întâmplător, pe bune, pe Cristian Merișanu. Primarul, însoțit de ing. Costel Postolache de la Serviciul Domeniul Public și Privat al Primăriei Vulcan, se afla pe strada Vasile Alecsandri, lângă clădirea în care a funcționat poșta. Locul este unul în care, noaptea, aproape că nu vezi la doi pași. Mai demult, să ne amintim, terenul era mai tot timpul băltit din cauza scurgerilor apelor reziduale din căminul de lângă blocul 3C1. Lucru despre care s-a tot scris în ZVJ și care, în fine, s-a rezolvat odată cu montarea noii rețele de canalizare. Dar și atunci, dacă e s-o zic până la capăt, nu se rezolva nimic dacă nu lătra din nou cotidianul, fiindcă problema gurii de canal de lângă bloc nu fusese prinsă în proiect. A venit directorul de la Ape, a văzut, le-a dat dreptate celor scrise și, gata, a rezolvat-o și pe asta. După ce și primarul a ajuns în zonă se va rezolva, în mod sigur, și problema iluminatului de aici. Pe lângă ce s-a mai zis la ziar despre întunecimea care bântuie în zonă după lăsarea serii, au fost și destule sesizări pe tema asta. Sunt destui care au mărturisit că se tem să meargă pe aici, noaptea, pentru că se tem să nu fie loviți și tâlhăriți, fără să știe cui să-i mulțumească pentru serviciul acesta. Vor fi montate două corpuri de iluminat pe peretele estic al clădirii fostei poște, iar temerea trecătorilor de a se aventura în zonă va dispărea. Cei doi au inspectat, apoi, și cabinele veceului public. Înăuntru era curat, apa curgea și nici nu mirosea în interior. Asta fac dovada că îngrijitoarea care apare la orele serii și pe care eu însumi o văd când mă retrag spre casă își face datoria. La sfârșit cei doi mari de la primărie s-au oprit la punctul gospodăresc la care fuseseră montate insulele destinate colectării celor cinci fracții de deșeuri. În Vulcan sunt optzeci și două de puncte de colectare a deșeurilor menajere, dar insule ecologice vor apărea numai în cincizeci de locuri. Mai sunt de montat cinci, în cursul acestei săptămâni, după care vor fi aduse containerele speciale care vor fi introduse în interior. Containerele vechi se vor retrage treptat, pentru a-i lăsa pe oameni să se învețe cu insulele astea. La început vor fi scoase treizeci la sută din numărul containerelor existente acum, după care ele vor dispărea treptat din peisaj. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|