16.02.2014,  21:09:02 | 3 comentarii | 3811 vizualizari
Primim la redacţie / Drept la replică
de Diana Popescu

Referitor la articolul „La Uricani 2014 va fi - în mod cert - anul celor mai mari investiţii administrative de după anul 1989”, publicat în Ziarul Văii Jiului, miercuri, 12 februarie 2014, Apa Serv Valea Jiului SA face următoarele  precizări:

SC Apa Serv Valea Jiului SA  desfăşoară în permanenţă acţiuni de identificare şi eliminare a pierderilor din sistemul public de alimentare cu apă.
În cadrul acestor acţiuni a fost luată şi măsura de debranşare a cişmelei de apă amplasată în Uricani, pe Aleea Teilor, la intersecţia blocurilor 34-35. Cişmeaua aparţine Primăriei Oraşului Uricani şi, pe lângă faptul că această instituţie nu a înţeles să facă plata apei furnizate, nici nu o întreţinea, cişmeaua fiind într-o stare tehnică necorespunzătoare, în sensul că apa curgea în permanenţă.
Societatea noastră nu numai că furniza „cu titlu gratuit” apă potabilă, ci şi era în pericol de a răspunde de eventualele pagube ce puteau fi cauzate de faptul că apa care s-a scurs pe carosabil a îngheţat, fiind pus în pericol traficul rutier şi pietonal şi era posibil să aibă loc evenimente rutiere.
Nu are absolut nicio relevanţă faptul că Şeful Secţiei Lupeni-Uricani, Zaharia Viorel, are sau nu apartenenţă politică, atâta timp cât măsura a fost luată în conformitate cu dispoziţiile legale şi cu procedurile care reglementează furnizarea serviciului.
Este regretabil că există în Oraşul Uricani populaţie care nu beneficiaază de apă, însă nu există niciun temei legal pentru a furniza cu titlu gratuit. Autoritatea locală, prin prisma obliga­ţiilor sale de a lua măsuri de protecţie socială, are pârghiile necesare de a veni în ajutorul acestor locuitori ai oraşului, fie prin a suporta costurile legate de furnizarea in continuare a apei la această cişmea, fie a le acorda ajutoare prin plata unei cantităţi de apă, în temeiul Legii marginalizării sociale.
Cu siguranţă, nici primăria nu şi-ar permite să acorde ajutoare acestei categorii defavorizate dacă nu ar avea un suport legal, cu atât mai puţin societatea noastră, care este o societate comercială care trebuie să respecte principiile economiei de piaţă şi care are obligaţia de a gestiona în mod eficient serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare.
Nu înţelegem poziţia Primăriei Uricani, acţionar al societăţii noastre, nici faţă de Apa Serv, nici faţă de ceilalţi locuitori ai oraşului, care, cu responsabilitate, achită serviciile de apă şi canalizare, deşi au venituri reduse. Este inechitabil ca pentru unii să fie gratis, iar pentru ceilalţi nu.
Considerând că un angajat al societăţii noastre a luat o măsură doar pe considerente politice, se insinuează că în Apa Serv nu mai sunt respectate regulile, procedurile, fiecare salariat acţionând după bunul plac. Subliniem încă o dată că acţiunea de debranşare a fost legală, salariatul acţionând conform sarcinilor de serviciu.
Orice acţiune desfăşurată cu încălcarea atribuţiilor va fi sancţionată, indiferent de funcţie sau de apartenenţa politică.
Avem sau nu simpatii politice, suntem în primul rând angajaţi ai unei societăţi cu capital integral al unităţilor administrativ-teritoriale şi avem obli-gaţia de a eficientiza activitatea, de a reduce cheltuielile şi de a evita risipa unei resurse naturale limitate.
Director General
Costel AVRAM


Comentarii articol (3 )

#1 mircea cel discret16.02.2014,  22:20:03
foarte bine ca le-a taiat apa .noi platim apa si nesimtitii isi spalau covoarele pe carosabil.daca vrea buha sa faca protectie sociala sa ii ia acasa. bineeeee apa serv
#2 tanase07.03.2014,  10:13:35
Corecta pozitia celor de la Apa Serv,insa am si eu o intrbare la acesta firma lucreaza doar PNL-isti ??
#3 Gigi07.03.2014,  11:52:35
Citez: Este inechitabil ca pentru unii să fie gratis, iar pentru ceilalţi nu. După care intreb si eu: Angajati apaserv platesc apa?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Vrând să marcheze o dată istorică, 7 aprilie 1995, pentru firma pe care atât de bine o conduce, Costel Avram, direc[..]
07.04.2015, 19:31   |    1 comentarii
Multe se mai întâmplă în ziua de azi, unele mai triste, alte mai vesele… Fără să vrem, miercuri, 25 marti[..]
26.03.2015, 20:22   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter