19.10.2014,  20:02:39 | 5 comentarii | 2190 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Referitor la legea trimisă spre aprobare în Parlament de către deputatul Resmeriţă, ministrul R. Plumb: / „Această lege trebuie să treacă şi o băgăm ca prioritate legislativă”
de Corneliu BRAN
În ediţia de vineri ZVJ vam informat că, urmare a demersurilor întreprinse de Cristian Resmeriţă, deputatul PSD al Colegiului de Vest Valea Jiului, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, va sosi în Valea Jiului. Ceea ce s-a şi întâmplat.  
Atmosferă caldă, pe alocuri încinsă, vineri, 17 octombrie, la prânz, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Petroşani, acolo unde Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului îşi desfăşoară şedinţele şi întâlnirile săptămânale. Nici nu e de mirare, din moment ce în sfârşit, după săptămâni şi luni de aşteptare, pensionarii au putut s-o aibă în mijlocul lor pe Rovana Plumb, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, căreia oamenii au avut atâtea să-i spună legat de pensii şi de problemele sociale de zi cu zi.
 
Împărţeala la 20 sau la 30? Asta-i întrebarea…
Ion Hortopan, preşedintele Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului, fost deputat şi om cu experienţă pe linie politică, dar şi pe linie de minerit, era vineri de-a dreptul fericit că în sfârşit vine la Petroşani să stea de vorbă cu pensionarii ministrul Muncii. Chiar dacă întârzierea ministrului Rovana Plumb faţă de ora anunţată a fost de aproape două ceasuri, aceasta nu i-a împiedicat pe pensionari, mobilizaţi de Ion Hortopan şi de conducerea ligii pensionarilor minieri, să aştepte cu răbdare ministrul, în sala plină ochi, pe treptele interioare ale clădirii sau afară.
„Am ocazia să discut din nou despre probleme care-i preocupă pe pensionari şi care ne preocupă şi pe noi, ca guvernanţi. Este vorba, în primul rând, de reducerea cuantumului, care este în momentul de faţă prevăzut în lege pentru grupa de muncă aferentă minerilor, care în loc să se împartă la 20 de ani se împarte acum la 30 de ani şi se solicită o reducere a acesteia, respectiv luarea în calcul a 20 de ani. Probabil că în momentul în care se vor întoarce colegii noştri în parlament, această problemă o vom pune pe ordinea de zi de la comisia de muncă pentru a putea fi rediscutată, pentru că nu numai în situaţia minerilor de-aici din Valea Jiului acest lucru e important pentru noi, ci şi condiţiile speciale din siderurgie şi metalurgie sunt chestiuni care ne preocupă (…)”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb, încă înainte de întâlnirea cu pensionarii, presei prezente lângă scările din faţa sălii.
Referitor la facilităţile pentru pensionarii minieri, ministrul a declarat: „Comisia Europeană a acordat pe baza schemei ajutorului de stat până în 2014 aceste facilităţi pentru pensionarii minieri. Aşa cum spuneam, 15.000 de pensionari beneficiază, anual, de 9,8 milioane de lei. Luăm în discuţie acum prelungirea acestor facilităţi. Am discutat cu ministrul Economiei, cu dl. Niţă, cât şi cu ministrul Departamentului pentru Energie, dl. Răzvan Nicolescu, astfel încât să putem să prelungim acordarea acestor facilităţi în 2015 (…)”.
 
Rovana Plumb nu se ascunde de presă
Cum primirea a fost călduroasă, foştii mineri salutând ministrul cu tradiţionalul „Noroc Bun” şi cu tradiţionalul „Bine aţi venit pe la noi!”, în drumul spre sală Rovana Plumb primind şi multe întrebări puse în grabă de unii sau de alţii, oarecum copleşită de atâtea întrebări, fireşte că s-a mai întârziat vreo zece minute, astfel încât abia pe la orele 13:00 s-a putut intra în şedinţa de lucru. Aceasta după ce Ion Hortopan a avut o tentativă eşuată – ciudată, ca să nu spunem descreierată – de a scoate presa afară din sală. În acest moment, atât ministrul, cât şi parlamentarii prezenţi au spus: „lăsaţi presa la locul ei, e binevenită, n-avem nimic de ascuns”. După ce presa a fost acuzată de acelaşi Ion Hortopan de „pierdutul timpului, deoarece a ţinut ministrul la interviuri” – moment în care ministrul i-a răspuns ironic: „Da, domnule, tot presa-i de vină…”, s-a stabilit ca fiecare vorbitor care va pune întrebări ministrului sau îşi va expune problema s-o facă în „maxim trei minute… Ba, hai două, dar atât, deoarece doamna ministru are un program şi nu putem să-l dăm peste cap!”. Pentru comportamentul dovedit faţă de presă, îi comunicăm lui Ion Hortopan să nu se mai obosească, atunci când va mai avea nevoie, să apeleze la serviciile „Ziarului Văii Jiului”.
 
Asistenţa
Au fost prezenţi la întâlnire deputaţii PSD Cristian Resmeriţă, Laurenţiu Nistor şi Natalia Intotero şi senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, Sorin Vasilescu - prefectul de Hunedoara, Adrian Jurca şi Ilie Csabi Silvăşan (liderii Sindicatului „Noroc Bun”), primarii Gheorghe Ile şi Dănuţ Buhăescu, Ilie Toma - preşedintele Casei Judeţene de Pensii, Aurel Niculescu - directorul general al CEH, Nicolae Drăgoi – directorul general adjunct al CEH, Aurel Anghel - directorul general a SNÎMVJ, Ioan Rus - preşedintele PSD Petroşani, consilieri judeţeni şi consilieri locali PSD şi UNPR, alţi membri de conducere sau simpli din cadrul organizaţiilor PSD Petroşani, PSD Uricani, PSD Lupeni, UNPR Hunedoara şi UNPR Petroşani. Nu în ultimul rând, au fost prezenţi numeroşi pensionari petroşeneni fără orientare politică, pntru care, de fapt, s-a deplasat în Valea Jiului ministrul Rovana Plumb.
 
19 amendamente ale Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului
Înainte de a se da cuvântul pensionarilor cu probleme, „ca să audă doamna ministru şi să se ştie, că vrem rezolvarea acestor probleme, fiindcă ne-am săturat de vorbe şi de minciunile lui Câmpeanca şi a altora”, preşedintele Ion Hortopan a citit lista cu cele 19 revendicări cerute de Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului, date vineri în scris, încă o dată parlamentarilor prezenţi şi pentru prima oară actualului ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, aceasta după ce fostului ministru Câmpeanu i se dăduseră aceste revendicări de vreo două ori.
Ion Hortopan a citit un sfert de oră toate aceste puncte. Cine a avut urechi de auzit, a auzit vorbim de parlamentari şi ministru, singurii din acea sală care ar putea schimba în bine măcar o parte din aceste revendicări. De altfel, „locotenentul” lui Ion Hortopan, omul cifrelor, economistul pensionar Bebe Crăciunescu, în cuvântul său, a cerut într-un mod absolut pertinent doamnei ministru să se stabilească o dată clară de întâlnire a unei comisii din partea ministerului şi a consilierilor ministrului Muncii, precum şi a reprezentanţilor Casei Naţionale de Pensii cu o delegaţie din partea pensionarilor minieri şi a parlamentarilor hunedoreni, unde să se stabilească cu exactitate câte din cele 19 cereri pot fi rezolvate şi câte nu.
„Se cunoaşte numai că sunt 19 amendamente. Acestea au fost trimise către dvs., către Primul-ministru, către Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, către Casa Naţională de Pensii şi am primit de peste tot răspunsuri că au fost analizate şi se vor avea în vedere la eventuala modificare şi completare a Legii 216 pe 2010. Dar noi, vă rog frumos doamna ministru, am dori să discutăm cu specialiştii dumneavoastră şi cu Casa Naţională de Pensii aceste amendamente, ca să ştim foarte clar ce rămâne, ce nu rămâne…”, a spus Bebe Crăciunescu, uitându-se permanent în ochii ministrului Rovana Plumb. Care a dat din cap în sus şi în jos, tacit, precum că este de acord cu această propunere a pensionarilor minieri. Rămâne de văzut când va fi asta, pentru că până la plecarea ministrului nu s-a spus o dată clară, cu subiect şi predicat. 
 
Verde-n faţă: „Ce rău am făcut noi?”
Odată începută dezbaterea, mai mulţi pensionari s-au adresat ministrului cu diferite probleme, cea mai discutată fiind însă problema cu reducerea cuantumului la pensii de la 30 la 20. Unul dintre vorbitori, dl. Zaharia, a spus lucrurilor pe nume, în acel moment fiind simţită tensiunea în sală pentru prima dată după faza cu încercarea de scoatere a presei din sală. Pensionarul i-a spus ministrului: „Să ne ierte Dumnezeu, n-avem nimic cu armata, aţi spus chiar dumneavoastră, doamna ministru, la televizor la o emisiune, că a lucrat mai greu, dar noi, foştii mineri, cred că am lucrat mai greu ca toţi şi am fost expuşi pericolelor zi de zi, muncind în condiţii foarte grele. De doi ani sunteţi ministru, nu vă supăraţi, dar n-aţi făcut nimic pentru noi! Vă rog frumos să ne spuneţi în faţa tuturor celor de-aici, de ce se evită minerii, ce rău am făcut noi?”. Ion Hortopan a spus: „Te informez, domnule Zaharia, că ce ai vorbit face parte din punctul 3 din ce am cerut noi”.
Apoi, dr.ing. Spiridon Simion a făcut referiri la Legea 380, privind transferul grupei a II-a de muncă, atrăgând atenţia că nu s-a procedat bine, după care au urmat alţi şi alţi vorbitori, fiecare cu diverse probleme, pe care ministrul Rovana Plumb şi le-a notat cu conştiinciozitate. La unele dintre probleme, şeful Casei Judeţene de Pensii, dl. Toma, a dat răspunsuri pe loc, iar la altele s-a angajat că le va rezolva. Foarte supărat a fost şi pensionarul Ion Truşcă, ce locuieşte pe str. Avram Iancu din Petroşani, care a precizat că nu primeşte după 26 de ani de lucru în subteran „dreptul la bonurile de cărbune”, spunându-i-se mereu că a fost debranşat de la termoficare, pensionarul susţinând nervos că „la alţii li se dau aceste bonuri de cărbune, ştiu foarte clar acest lucru!”.   
 
Concluzii ministeriale
La finalul dezbaterilor, ministrul Rovana Plumb a dat câteva răspunsuri pe loc, iar pentru altele a precizat că şi-a notat tot, va analiza împreună cu consilierii şi cei din minister situaţiile, de la caz la caz, şi va oferi răspunsuri celor care au pus întrebări, „dar cel mai important, acolo unde e cazul şi situaţia se prezintă cum a fost spusă, să rezolvăm ce ţine de ministerul nostru sau de instituţiile subordonate Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”.
Referitor la legea trimisă spre aprobare în Parlamentul României de către deputatul Cristian Resmeriţă, care a trecut de Senat, dar s-a blocat la un moment dat din cauză că fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, nu dorea aprobată această lege, actualul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a dat celor din sală un răspuns dătător de spranţe: „Această lege trebuie să treacă şi o băgăm ca prioritate legislativă. Deja am vorbit şi cu dl. preşedinte Florin Iordache, care e preşedintele Comisiei de Muncă, pentru a trece ca prioritate legislativă, în aşa fel încât legea să fie aprobată. Sunt convinsă că apoi legea va fi promulgată de domnul preşedinte Ponta, pentru că eu ştiu că are sprijinul majorităţii românilor, ca să putem să continuăm lucrurile bune pe care le-am început”.
„În ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră privind acordarea facilităţilor fiscale şi după anul 2014, evident vorbesc de facilităţile fiscale în ceea ce priveşte compensaţia la energie, respectiv aferente unei cantităţi de cărbune. Ştiu de notificarea care este la Consiliul Concurenţei, pe care aţi făcut-o şi dumneavoastră, a făcut-o şi CEH. Domnul senator Vochiţoiu, aici de faţă, deja a luat legătura cu cei din Consiliul Concurenţei. Să sperăm că în maxim două săptămâni de zile să se obţină şi răspunsul de la Comisia Europeană (o comisie în formare în momentul de faţă, care trebuie să se oficializeze, abia după aceasta vom primi şi răspunsul definitiv). În ceea ce priveşte preluarea acestei plăţi la Ministerul Muncii, ea, în momentul de faţă ca şi plată, vine prin Ministerul Economiei. Ministerul Muncii funcţionează ca şi casierie de plată numai pe bugetul asigurărilor sociale. Această suplimentare de care dvs. beneficiaţi, conform legii, şi veţi beneficia până în 2018 şi, mai departe, până în 2027, nu intră în bugetul asigurărilor sociale, intră la bugetul de stat. Vom discuta la nivelul guvernului dacă putem să preluăm noi la minister şi să creăm această facilitate cum facem şi pentru revoluţionari, să o trimitem o dată cu talonul de pensii (astfel dvs. să aveţi clar o viziune şi să primiţi banii aceştia odată). Nu cred că va fi o problemă această trecere, dar ştiu că vor fi probabil nişte costuri suplimentare privind completarea sistemului informatic”, a spus celor prezenţi ministrul.
Un răspuns bunicel a dat ministrul şi în ceea ce priveşte pensiile mici: „Vrem să majorăm pensiile mici, de la 350 lei, cât ne permite bugetul de stat, pentru că avem o corecţie suplimentară de 90 de milioane de lei, în urma ultimei decizii a Curţii Constituţionale pe recalculare. Luăm în calcul veniturile la buget, în aşa fel încât să vedem dacă putem creşte pensia minimă de la 350 până la 400-450 lei. Aceasta este prioritate zero!”. 
Referitor la medicamentele compensate, ministrul s-a referit pe scurt, dar elocvent, deşi nu a făcut totuşi precizări exacte, cu termene fixe şi măsuri clare, ceea ce lasă oarecum un semn de întrebare oamenilor: „Doamne şi domni, la fel ca dumneavoastră, care aţi muncit o viaţă, există pensionari în ţară şi aici în Valea Jiului cu un venit mic, foarte mic… medicamentele, ştiţi bine, sunt probleme, am discutat cu domnul ministru Bănicioiu, în aşa fel încât să vedem cum putem ca, într-adevăr, preţul de referinţă să fie respectat, dacă tot beneficiaţi de compensarea medicamentelor”. 
În ceea ce priveşte ridicarea nivelului de impozitare, ministrul a precizat: „Nu pot să vă dau un răspuns la această chestiune în momentul de faţă. Dar după ce rezolvăm problema creşterii pensiilor mici, pentru cei care chiar au nevoie de un ajutor suplimentar, în momentul acela discutăm şi de creşterea nivelului de impozitare, săltarea lui până la nivelul câştigului net salarial mediu brut. În momentul de faţă vă rog să mă înţelegeţi că pe calculele pe care le avem, pe faptul că de 6 ani de zile niciuna dintre cele 700.000 de persoane care au dizabilităţi nu a primit niciun ban suplimentar şi de la 1 ianuarie indexăm cu 16%, există un impact financiar pe care l-am luat în calcul. Dar cred că aşa cum am făcut şi cu alocaţia pentru copii, aşa vom proceda şi acum, pentru că nu poţi să pui în calcul şi să ai o abordare contabilă între ceea ce înseamnă viaţa unui copil, sănătatea unui copil, viaţa unui om care are nevoie de ajutorul statului şi abordarea aceasta contabilă. Cred că aici trebuie să dăm prioritate omului, nu cifrelor contabile, şi aşa abordează Guvernul României actual aceste probleme”. 
„În ceea ce priveşte călătoriile, cu tichetele de călătorie de la 5 la 6, asta e o problemă care cred că se va rezolva, voi discuta şi cu colegii mei miniştri şi o rezolvăm”, a spus ministrul Rovana Plumb, răspunzând unei întrebări din sală pusă mai înainte de un pensionar.
Ministrul a mai dat un răspuns şi referitor la anii de ucenicie, care trebuie luaţi în calcul dacă se demonstrează că s-a plătit la sistemul de pensii din acea perioadă: „Vă rog să luaţi în calcul următorul lucru: orice persoană care a beneficiat de un stadiu de ucenicie, acea perioadă se consideră vechime în muncă. Nu ştiu de unde aţi tras concluzia că legea nu ia în calcul ucenicia?! Mergeţi cu adeverinţele la dl. Toma, la casa judeţeană de pensii, demonstraţi că aţi avut perioadă de ucenicie şi ea intră în calcul, deci vi se recalculează pensia. Dar, din ce prezentaţi, trebuie să arătaţi că în perioada aceea aţi primit bani şi aţi contribuit la sistem. Să fie foarte clar: ucenicia intră în calculul pensiei, conform legii!”. 
 
Pensionarii sunt egali ca număr azi cu forţa de muncă activă
La final, încercăm să mai dăm o veste bună prin vocea ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb: „Vreau să vă spun că, la sfârşitul lunii septembrie, este pentru prima oară când avem un număr de salariaţi egal cu numărul de pensionari, 5,3 milioane de salariaţi şi 5,3 milioane de pensionari, ceea ce marchează o întorsătură totală a evoluţiei Pieţei Muncii în România”. Care va să însemne că după ani de zile în care numărul pensionarilor depăşea forţa de muncă activă, lucrurile par să revină la normal, deşi încă tot nu-i în regulă, ar mai fi loc de mai bine. Dacă trendul intră pe normal şi în anii următori, asta înseamnă că sistemul de pensii, deocamdată încă destul de şubred, va avea o mai mare stabilitate. Tradus, asta înseamnă că şi peste 5-10 ani sau zeci de ani se vor bucura liniştiţi de pensie şi cei care azi muncesc, deşi la cum creşte vârsta de pensionare pe plan european şi la ce probleme economice şi sociale există azi în ţara noastră se pare că „liniştea” pensiei nu va fi prea lungă…
 
Declaraţii de la final
Deputatul PSD Cristian Resmeriţă: „În primul rând, vreau să-i mulţumesc doamnei ministru că şi-a făcut timp să viziteze Valea Jiului. Vreau să vă asigur, chiar dacă ne aflăm în perioada asta electorală, că această vizită a ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale n-a fost o simplă întâlnire electorală, cum ar lăsa impresia. Dovadă faptul că ne-am întâlnit cu reprezentanţii pensionarilor minieri şi cu ai reprezentanţilor pensionarilor cam din toate categoriile sociale la cererea expresă a dânşilor la casa de cultură de aici din Petroşani, unde şi dumneavoastră, cei din mass-media, aţi fost prezenţi şi aţi văzut că s-au discutat probleme foarte importante, legate de anumite probleme punctuale pe care oamenii din Valea Jiului le au. Nu a fost absolut nimic regizat, aţi văzut că la un moment dat discuţiile au fost destul de aprinse, iar doamna ministru a înţeles tot ce s-a spus şi la final a dat şi unele răspunsuri chiar pe loc, restul problemelor urmând a fi analizate şi apoi rezolvate, dacă se adeveresc. Legat de al doilea subiect pe care l-am abordat, în urmă cu vreo doi ani eu am încercat să îndrept, practic, o eroare care s-a făcut cu stagiul de cotizare, care trecuse atunci de la 20 de ani la 30 de ani, prin decizia fostei guvernări pensiile minerilor scăzând cu aproximativ 33%. Această lege mi-a fost respinsă acum doi ani de zile de fostul ministru liberal al Muncii, doamna Mariana Câmpeanu – şi m-a mirat acest lucru pentru că dânsa era şi este senator de Hunedoara. În momentul acesta, avem mari şanse să îndreptăm această eroare făcută de vechea guvernare. Cred că avem mari şanse – nu vreau nici să fiu mai optimist decât trebuie să fiu, dar nici mai pesimist – pentru că doamna ministru Rovana Plumb a înţeles, din câte a dat să se înţeleagă, acest lucru. Şi mai important este ca în această lege să intre şi recalcularea pensiilor oamenilor care au ieşit în ultimii trei-patru ani de zile”. 
Senatorul Haralambie Vochiţoiu: „Sunt foarte încântat că doamna ministru a dat curs invitaţiei noastre, a parlamentarilor hunedoreni, şi a participat la această întâlnire cu pensionarii din Valea Jiului. Trebuie să spun că pensionarii au fost în centrul atenţiei vineri la Petroşani, dar la întâlnire s-au discutat mai multe probleme, inclusiv problemele persoanelor cu dizabilităţi, problema locurilor de muncă, doamna ministru făcându-şi timp şi să viziteze ghişeele de la casa locală de pensii, cerându-le părerea unor pensionari despre calitatea serviciilor oferite de funcţionarii acestei instituţii şi recomandările dumnealor despre eventualele măsuri ce trebuie luate pe viitor. Veştile bune pe care le-a spus doamna ministru celor din sală eu cred că au fost bine primite de toată lumea. De altfel, dumneavoastră, cei din presă, aţi fost prezenţi şi aţi putut vedea cum au primit oamenii aceste veşti bune. Eu cred în vorba românească că Omul sfinţeşte locul, dar în acest caz nu vorbim doar de ministru (cum se vorbea înainte de ministrul Mariana Câmpeanu, care după ce a ajuns ministru a cam uitat ce le-a vorbit pensionarilor minieri din Valea Jiului), aici vorbim de concepte politico-ideologice diferite, vorbim de două partide diferite, PSD – care are ideologia sa şi filosofia de a-i ajuta pe oamenii în vârstă, pe cei cu venituri mici sau pe cei cu dizabilităţi - şi PNL – un partid cu o filozofie ce nu prea ţine cu aceşti oameni, un partid care se apleacă pe cu totul alte probleme mai mult, în detrimentul cazurilor sociale. După cum aţi văzut, Guvernul Ponta, în ansamblul lui, a luat deja câteva măsuri concrete legate de persoanele cu nevoi şi probleme sociale, proces care va continua – şi spun asta ca să nu se înţeleagă că aceste măsuri au fost sau sunt luate doar pe motiv electoral. Legat de facilităţile pensionarilor minieri, aţi văzut că şi doamna ministru ştia cum stau lucrurile, spunând că deja documentaţia pentru schimbarea lucrurilor în bine este trimisă la Bruxelles, la Comisia Europeană. Legat de acea prevedere, precum că pensiile minerilor şi ale persoanelor cu pensii speciale sunt calculate incorect acum, prin împărţirea la 30 de ani în loc de 20 de ani, cum se calcula înainte, asta este o măsură la care eu cred că trebuie cerut un accept la instituţiile finanţatoare europene. În paralel, trebuie ca legea propusă de Cristian Resmeriţă să treacă şi de Camera Deputaţilor, asta după ce, noi, în Senat, am aprobat-o. Oricum, vizita de azi a doamnei ministru sper că a clarificat tot ce mai era de clarificat. De-acum Ministerul Muncii şi doamna Rovana Plumb sunt convins că vor urgenta toţi aceşti paşi, astfel încât acolo unde vechiul guvern a făcut nedreptăţi, să fie reparate, deoarece vorbim de nişte oameni care au muncit greu, care şi-au făcut datoria pentru Statul Român şi care acum merită o pensie cât mai liniştită”.

Comentarii articol (5 )

#1 aurel19.10.2014,  20:43:48
PENSIONARII SI POLITICIENII DIN VALEA JIULUI TREBUIE SA BATA FIERUL CIT E CALD NE AU MAI MINTIT O DATA IN 2012 CU CIMPEANU,NICULA ,NISTOR SI RAZMERITA DACA N O REZOLVA PINA LA ALEGERI N O MAI REZOLVA VECI SI AR TREBUI TAXATI SA I USTURE CUM NE USTURA SI PE NOI CEI 400 RONI LIPSA DIN PENSIE IAR CEI CARE NE AU FACUT RAUL RITZI SI CLANUL PDL INTRA ACUM PRIN USA DIN DOS A PSD ADICA UNPR.
#2 gelu20.10.2014,  07:36:57
totul e o minciuna de campanie electorala uitati va la poze la prezidiu numai imbuibati cu averi de sute de milioane dobindite numai ei stiu cum si in sala oameni munciti,saraci si pacaliti de acest ministru fara dumnezeu si clica din jurul ei domnii voichitoiu,nistor si razmerita ar trebui sa si depuna mandatele daca nu reusesc sa faca ce au promis.
#3 anti-metalegrele20.10.2014,  13:51:35
Plumb nu are ca cauta in jud. Hunedoara, ea este unul dintre personajele dubioase care o tin in functie pe distrugatoarea mediului inconjurator hunedorean, directoarea de la APM Hunedoara. Ne-am saturat de corupti. Daca nu-i putem vedea la puscarie, macar sa li se ia fraiele, sa nu mai faca rau. Sa se retraga sa-si rumege averile acumulate din mita.
#4 gogu20.10.2014,  16:02:20
DOMNULE ZAHARIA NU AI INTELES CA ERA NECESARA PREZENTA TA PT A DA BINE CA NUMAR NU PT A AVEA ATITUDINE ? SE PARE CA A FOST DOAR O INTALNIRE DE PARTID SI ERA NEVOIE DE APLAUDACI
#5 jimy21.10.2014,  15:06:23
DACA NU REZOLVA ATUNCI RAZMERITA SI VOICHITOIU SA SE DUCA INVIRTINDU SE CA MINT DE INGHEATA APELE.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a întâlnit cu reprezentanţii salari[..]
30.03.2014, 20:57   |    3 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter