11.07.2019,  17:53:09 | 0 comentarii | 679 vizualizari
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi: „Deocamdată cei de la Șirineasa au plecat și ne-au lăsat și datoriile neachitate la chirie!”
de Corneliu BRAN

Nu mai e mult și în luna august Petroșaniul va aniversa 100 de ani de la înființarea Clubului Atletic al Minerilor Petroșani! Un eveniment despre care atât colega noastră, Loredana de la sport, cât și scriitorul și documentaristul Marian Boboc l-au subliniat în paginile ziarului nostru pentru că merită și pentru că e, într-adevăr, demn de subliniat.

Ce vrem însă să scriem azi este cu totul altceva, fiind vorba de un proiect prin care Consiliul Local Petroșani a aprobat alocarea sumei de 42.000 lei pentru organizarea unor manifestări legate de această frumoasă aniversare. Votul a fost acordat în unanimitate și suma inițială prevăzută în proiect, de 40.000 lei, a fost mărită cu 2.000 lei, după amendamentul viceprimarului Florin Nicolae, care a cerut majorarea respectivă pe motive ce țin de calcule ulterioare făcute privind anumite cheltuieli ce țin de organizare, consilierii acceptând în unanimitate amendamentul propus.
Înainte de asta, consilierul Mihai Barbu a venit cu o intervenție interesantă, dar oarecum bizară, știindu-se faptul că municipiul Petroșani nu poate fi comparat din punct de vedere al forței economice (dar și al populației sau al altor criterii) cu municipiul Pitești.
În opinia consilierului, conform modelului Piteștiului, echipa Jiul Petroșani ar putea fi susținută de la nivel local, precum la Pitești, de către firmele de apă și canalizare, respectiv salubritate!
„Cu aceste două forțe care-i susțin, cei cu apa și cei cu gunoiul, ei vor să intre în Liga I. Aici la Petroșani de fapt noi nu aniversăm, comemorăm. Căci dacă nu mai există fotbal, nu avem nimic important, Jiul ca echipă se zbate în liga a patra sau a cincea, cred că ar trebui odată ca noi, factorii politici, să luăm o hotărâre. Pentru că e frumos să zicem că ăia, acum 100 de ani, uite ce au făcut… dar ce a rămas astăzi e trist și fără perspectivă. Este binevenită întâlnirea unor mari glorii, mai ales că vine domnul Stoichiță de la FRF, sau domnul Mulțescu, care au activat cu Jiul în primul eșalon să ne învețe ce să facem. Ar fi o chestiune interesantă, domnule primar, să aveți o întâlnire cu consiliul local și cu acești invitați care vin la eveniment. Poate din discuțiile cu oameni importanți care au reprezentat această echipă de-a lungul vremii să dea o sugestie cum să revigorăm acest fenomen sportiv, fotbalul, în Valea Jiului…”.
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a ținut imediat să-i răspundă consilierului:
„Da, în principiu aveți dreptate, eu am avut discuții și cu domnul Mulțescu și cu alți oameni din fotbal, dar, din păcate toată lumea îmi spune că trebuie găsit co-finanțator. Ei, fostele glorii fotbalistice, nu bagă bani în fotbal, toată lumea așteaptă să se implice administrația publică locală. Noi ne întindem cât ne permite bugetul sau cât putem. Însă, dacă ar fi firme, așa cum spuneți dumneavoastră, să-și dorească și să aibă desigur și capacitatea financiară să susțină echipa de fotbal, noi suntem de acord. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat acum doi ani de zile dacă noi n-am fi fost de acord să-i lăsăm pe cei de la Șirineasa să vină la Petroșani la Stadionul Jiul. Unii ar fi spus că blocăm totul, că alungăm sportul, că facem, că dregem… Ei au venit, ne-au spus că vor să intre în Divizia A, din păcate, au căzut în C – lucru ce nu poate fi prevăzut foarte clar. Toată treaba e în cine finanțează și cu câți bani. Eu sunt de acord cu orice variantă care să fie benefică pentru oraș și pentru clubul Jiul. Deocamdată cei de la Șirineasa au plecat și ne-au lăsat și datoriile neachitate la chirie! O să încercăm să revigorăm Jiul anul acesta cât putem, anul viitor mai mult, și să sperăm că la un moment dat vom reuși să ținem echipa asta măcar în Divizia B. Asta cred că ar fi maximum posibil ca să putem să ținem noi. În ceea ce privește sărbătoarea aceasta de 100 de ani, domnule consilier, aveți dreptate, poate că nici noi nu ne ridicăm la valoarea, istoria și faptele înaintașilor noștri de la 1918, ca să nu mai vorbim de Burebista de acum peste 2000 de ani. Clasa politică actuală, clar, nu se ridică la nivelul celor care au făcut România Mare. Așa că nu se știe ce comemorăm și ce sărbătorim… așa, ca o idee…”.
Una peste alta, cum spuneam, proiectul a fost votat în unanimitate după intervenția celor doi oficiali.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter