13.08.2019,  21:53:37 | 2 comentarii | 782 vizualizari
Direct de la sursă: Noutăţi despre strada Lunca
de Corneliu BRAN

Mai multe persoane de pe strada Lunca insistă ca, prin intermediul ziarului nostru, să primească un răspuns clar când le va fi asfaltată și strada lor. Oamenii s-au săturat de răspunsuri laconice sau de astupat gropile „în doru` lelii”, după cum s-au exprimat, înjurând apoi birjărește, cuvinte ce nu pot fi suportate nici măcar de hârtie. 

Înțelegem să dăm un răspuns după o discuție cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și directorul general de la operatorul de apă și canalizare, Apa Serv, inginerul Cristian Ionică. Nu înțelegem de ce unele persoane ne iau pe noi la rost, de parcă noi am fi edilii orașului, neprezentându-se telefonic și cu un tupeu obraznic. Rușine, nesimțiților! Dăm, totuși, acest răspuns de azi pentru oamenii de bun-simț din zona respectivă, care locuiesc sau dețin o afacere, și nu pentru nespălați pe gură de acolo. Asta să fie clar… Că nu ne e nici frică și nici nu ne tragem de șireturi unii cu alții, în condițiile în care ZVJ a făcut și reportaje în câteva rânduri cu gropile de-acolo, mai ales cu cele din apropierea celor câteva mici întreprinderi, sau a stadionului. Deci și-a făcut, ca de obicei, treaba de a atenționa autoritățile locale asupra stării de fapt. Dar cum unora le e lene să citească și trei rânduri (măcar de se uitau la poze), n-avem ce să mai discutăm… Sau, poate, mai știi, nu știu nici alfabetul… 

Răspunsul primarului
După ce am fost sunați insistent de câteva persoane, pe numere diferite (e clar că oamenii erau înțeleși, deoarece intervalul scurt de doar câteva ore în aceeași zi demonstrează asta, în condițiile în care luni de zile nu ne-a sunat nimeni pentru problema asta), am încercat să aflăm un răspuns clar din partea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Domnul primar ne-a declarat, cu recunoscut-i spirit comunitar, că problema aceasta i se tot pune și dumnealui, în spațiul public, la anumite emisiuni de televiziune mai ales, dar la care a dat de vreo câteva ori deja un răspuns. „Am tot spus, n-avea rost să asfaltăm integral acea stradă nici anul trecut, nici anul acesta, în condițiile în care există un proiect al celor de la Apa Serv care vizează introducerea canalizării. Este un proiect aflat în derulare, dar acum nu știu graficul de lucrări al dumnealor, nu pot să spun când vor începe lucrările pe această stradă. Poate îi întrebați și aflați data. Dacă lucrarea se termină repede și mai e timp vom asfalta, dacă nu, rămâne pentru anul viitor. Vom vedea”.

Alte 6 (șase) străzi vor fi reabilitate
În altă ordine de idei, și dacă tot am vorbit cu primarul de strada Lunca, l-am întrebat dacă în această toamnă vor mai fi lucrări de turnare de covor asfaltic pe alte străzi, despre care știm mai demult că primăria are în intenție să le asfalteze.
„Depinde de câți bani vom primi la rectificarea de buget. Da, avem în vedere șase străzi, unde avem DALI-urile făcute și care sunt trecute pe investiții de la bugetul local. Rămâne să vedem dacă banii primiți la rectificare vor ajunge și apoi vom vedea. Este vorba de străzile Ștefan cel Mare, Coasta, Gheorghe Barițiu, Vasile Alecsandri, Andrei Mureșanu și Slătinioara. Pe Slătinioara știu că lucrarea va fi mai grea, mai amplă, deoarece vor fi câteva lucrări de execuție mai grele legate de terasamentul drumului și de anumite zone mai dificile de-acolo, restul străzilor fiind mai ușor de lucrat la ele. Vor fi lucrări care costă, miliarde și miliarde de lei, dar să vedem dacă primim bani suficienți la rectificare. De aceea, acum, nu pot să mă pronunț dacă și când vor începe lucrările”, a menționat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Strada Lunca - la anul cu siguranță
Ca să dăm un răspuns și mai exact celor de pe strada Lunca, am stat de vorbă și cu șeful de la apă și canalizare, Cristian Ionică. După ce ne-a cerut un scurt răgaz să se intereseze de graficul lucrărilor și de estimarea când se va ajunge cu acestea și pe strada respectivă, ne-a declarat: „Suntem la zi cu toate lucrările, fără probleme, iar din ce m-am interesat spun că pe strada Lunca vom ajunge cu lucrarea de canalizare în intervalul lunilor octombrie-noiembrie. Deci, undeva spre finalul anului”.
Asta înseamnă, cu siguranță, că strada Lunca va intra în reabilitare anul viitor. „Când mai exact?”, după cum au întrebat unii… Rămâne de văzut cum va fi starea vremii în toamnă și în iarnă, dacă va permite să se lucreze. Apoi, banii de la bugetul local. Ca atare, un răspuns exact și mai sigur ar fi anul 2020, iar altul, inexact, ar fi să se dea vreo lună certă din 2019, sau chiar din primăvara lui 2020 și apoi să nu se respecte data asta… Sper că acum s-au lămurit și oamenii cinstiți de pe strada Luna și nesimțiții fricoși de acolo.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Iolanda16.08.2019,  07:19:06
De ce va referiți doar la cei câțiva care locuiesc pe strada Lunca? Starea de degradare a străzii respective ne afectează pe toți cei care locuim in colonie! Se stie ca avem doar doua cai de acces către casa: bariera si strada Lunca. Bariera este într-o state groaznică, chiar dacă a fost reparată anul trecut. Iar strada Lunca si mai Si! Mașinile noastre sunt supuse zilnic la încercări grele. Poate ca asa ceva ar trebui sa-i spuneti la primar cand il intervievați! Nu ca va intreaba câțiva oameni de pe stradă Lunca. Pe primar il intereseaza colonia doar cand se apropie alegerile. Urat! Atât timp cât taxele noastre sunt la fel ca a celor din oraș!
#2 Corneliu Bran19.08.2019,  11:26:47
Pentru că ăia ne-au înjurat fără să se uite de câte ori ZVJ a scris de această stradă în ultimii doi ani. Normal că e o stradă circulată de foarte mulți contribuabili la bugetul local și se înțelege asta. Noi am vrut de data aceasta să atragem atenția la acei neciopliți care ne înjură de parcă noi am fi edili și nu le-am rezolvat lor problemele...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter