23.10.2019,  01:25:06 | 0 comentarii | 1673 vizualizari
Casa de Cultură a Studenților Petroșani / Seminar „Turismul local – o șansă pentru integrarea socială și financiară a studenţilor”
de Corneliu BRAN

Un seminar cu un subiect interesant pentru Valea Jiului, „turismul local”, a avut loc în prima zi a acestei săptămâni la Petroșani, fiind organizat de către Casa de Cultură a Studenților din localitate și care s-a adresat cu precădere studenților din anul I din cadrul Universității din Petroșani, mai exact tinerilor ce aprofundează  specializarea „Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor” din cadrul Facultății de Științe.

„Obiectivele acestor seminare pe care le organizăm periodic țin de încurajarea integrării sociale și financiare ale tinerilor noștri, prin implicarea într-o serie de activități lucrative în domeniul turismului local, dar și prin stimularea lucrului în echipă, consiliere asupra oportunităților locale de angajare în domeniul turismului, precum și posibilitatea inițierii unor proiecte turistice”, ne-a declarat doamna profesoară Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani.
Din ceea ce s-a văzut și s-a concluzionat ulterior, seminarul a reliefat importanța a cel puțin trei factori care sunt deosebit de importanți pentru ca cineva să înceapă un proiect în domeniul turistic: competență, inițiativă și implicare. 
„Dacă, pe de-o parte, competența poate fi dobândită în cadrul educației formale (facultate, cursuri specializate), gradul de inițiativă și implicarea par să aibă o determinare subiectivă ce ține de fiecare individ în parte”, au putut să audă, printre altele, studenții participanți la seminar.
S-a subliniat, totodată, de către moderator și lectori importanța diferențierii între activitățile turistice de petrecere a timpului liber (turism pentru relaxare și odihnă, turism de nișă – ecoturism, turism cultural, turism religios, turism culinar etc.) și desfășurarea unei activități pe bază de voluntariat sau lucrative în domeniul turistic (agenție de turism, industrie hotelieră etc.), cadru în care tinerii pot avea oportunități de a dezvolta o carieră durabilă, cunoscut fiind faptul că turismul face parte din sectorul terțiar al economiei și include o multitudine de activități care își propun să satisfacă nevoile de consum și servicii ale turiștilor. Pe plan local, la seminar a fost reliefată „posibilitatea de implicare lucrativă a studenților din Universitatea din Petroșani în activități turistice sezoniere, care reprezintă „un mijloc de formare personală”, dar și un mod de a câștiga experiență în domeniu și venituri suplimentare. „Mulțumim și pe calea ziarului dumneavoastră domnului Dan Piscureanu pentru moderarea seminarului și pentru prezentarea de excepție realizată!”, a transmis în mod public Lavinia Hulea.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter