17.02.2020,  20:26:59 | 1 comentariu | 614 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Dorind ca Lupeniul să ajungă cât mai repede la standardul de oraș turistic, / Primarul Lupeniului continuă investiţiile edilitare și propune acum lupenenilor un viitor loc de promenadă și de relaxare  pe malul Brăiţei
de Corneliu BRAN

Dacă în ediția de ieri vorbeam de reabilitarea zonei Monumentului Lupeni ‘29, continuăm vizavi de un alt proiect interesant pus la cale de administrația publică lupeneană și de primarul Lucian Resmeriță. Și înainte de asta să ne aducem aminte cu toții cam ce ne spunea în cartea sa „Valea Jiului și șocul viitorului”, editată în anul 2006, nonagenarul de-acum, petroșenean, Gheorghe Davidescu, fost inginer la investiții și director tehnic la Combinatul minier: „Mineritul va dispărea până în 2025-2030, dar turismul, pe lângă alte ramuri economice, poate fi o soluție pentru Valea Jiului, ținând cont de ce relief natural și condiții avem. Dar pentru asta trebuie ca orașele, de la Est la Vest, să-și dezvolte infrastructura, să se realizeze în primul rând în ele locuri de atracție, plăcute, astfel încât ochiul turistului ce vine să rămână plăcut surprins și acesta să mai dorească să mai revină”.
Ei bine, aceste cuvinte spuse acum aproape 15 ani, cât sunt de actuale și azi și într-adevăr în Vale, ca și în Lupeni, multe mai sunt de făcut dacă se dorește un turism sănătos, real. Tocmai așa ca și distinsul nonagenar inginer minier și scriitor, care pe 9 martie împlinește această frumoasă vârstă rotundă (și căruia îi spunem și aici un călduros La Mulți Ani cu Sănătate, atât cât se poate ținând cont de nobilii ani!), gândește acum și tânărul primar al Lupeniului. Nu știm dacă a citit acea carte sau nu, dar gândirea e corectă de vreme ce încet, dar sigur dorește să schimbe fața Lupeniului.
Astăzi dăm un nou exemplu: un plan foarte clar prevede ca în scurtă vreme Lupeniul să aibă o zonă de promenadă adevărată! Asta ce înseamnă? 
Administraţia publică locală a început derularea lucrărilor la proiectul care are ca obiectiv amenajarea zonei dintre Aleea Castanilor şi Pârâul Brăiţa din localitate,  acolo urmând a fi amenajată „o zonă de promenadă modernă”!
Edilul Lucian Resmeriţă pare tot mai hotărât pe zi ce trece să transforme cu paşi repezi Lupeniul într-un oraş turistic modern, cu spaţii verzi gândite pe principii ecologice și cu costuri de întreţinere reduse, care să favorizeze astfel ecosistemul local, vorbim aici de parcuri şi zone de recreere noi, care „să aducă un grad de confort sporit cetăţenilor municipiului Lupeni”. Cel puțin așa ne-a spus edilul lupenean luni, 17 februarie, prin declarația de mai jos, iar faptul că deja au început lucrările la unul din aceste proiecte, este un semn clar că nu mai sunt povești sau promisiuni cum ar vrea probabil să mai spună unii.
„Întrucât vremea de afară ne permite, am început deja lucrările de amenajare a zonei de pe Aleea Castanilor, aflată pe malul Pârâului Brăiţa. Acolo vom amenaja o zonă de promenadă modernă. În prezent terenul este neamenajat si, oarecum, izolat, deoarece  pe o parte este Pârâul Brăiţa, iar pe cealaltă latură este înconjurat de țevi de termoficare scoase din uz, acestea aducând o notă dezolantă zonei și de disconfort pentru cetățeni, vegețatia fiind spontană și fără nicio valoare peisagistică.     
Prin lucrările pe care le vom realiza acolo, vom putea include terenul în circuitul urban și vom putea astfel creea noi zone de relaxare într-o zonă centrală a municipiului Lupeni. Astfel vom realiza o zonă de promenadă pe malul Pârâului Brăiţa, prin amenajarea unei alei care să facă legătura cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, fiind amenajate și spaţiile verzi, astfel încât să creăm  locuri în oraș cât mai plăcute pentru petrecerea timpului liber, adevărate zone de agreement și relaxare unde cetățenii municipiului Lupeni să poată desfăşura activităţi sportive şi de recreere. La finalul lucrărilor vom instala mobilier stradal modern, jocuri pentru copii în zone create special pentru ei, vom pune plante decorative astfel încât gradul de confort oferit locuitorilor zonei, dar şi celor care vizitează localitatea noastră, să fie unul sporit şi de înaltă ţinută. Ne dorim să devenim cu adevărat un oraş turistic modern şi atractiv, iar asta înseamnă că procesul de modernizare a orașului continuă”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 Castanilor!!! 18.02.2020,  12:47:15
Bv domn primar, poate asa muti boschetari și drogații pe băncile de pe malul Braitei. Poate pana atunci mai trimiți din comunitari în patrula pe Castanilor. Scările de bloc au devenit un imens loc de fumat la dos pentru toți elevi din zona. Poate câteva camere de supraveghere iar mai împrăștia!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter