26.03.2020,  17:43:15 | 0 comentarii | 6711 vizualizari
Ca de obicei, și în cazul pandemiei COVID -19 / Biserica Ortodoxă Română ajută persoanele aflate în dificultate
de Corneliu BRAN

În contextul pandemiei cu noul coronavirus, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat implementarea unor măsuri care să vină în sprijinul persoanelor care sunt afectate direct sau indirect de boala acestui nou virus, COVID-19.

 

Printr-o adresă transmisă tuturor protopopiatelor ortodoxe din țară de către episcopii, în cazul Văii Jiului de către Episcopia Devei și Hunedoarei, a fost transmisă această informație și pașii pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-au gândit în acest sens.

Astfel, conform adresei și a ceea ce ne-a subliniat părintele Protopop de Valea Jiului, Petrache Crețu, este de reținut în primul rând faptul că Biserica Ortodoxă Română a realizat o platformă online ajutcubucurie.ro și a înființat un TelVerde cu numărul unic 0800.800.368, unde se vor primi solicitări de ajutor în toată țara.

„Cu frățească dragoste vă aducem la cunoștință faptul că, datorită stării de urgență instituite ca urmare a infestării unui număr mare de cetățeni cu virusul COVID-19, ca urmare a acestei inițiative a Patriarhiei Române, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei, inițiază, împreună cu cele 5 Protopopiate și parohiile din Eparhie, un Program de intervenție în vederea întrajutorării celor afectați.

În toate Protopopiatele, sub directa îndrumare și responsabilitate a Părintelui Protopop și a preotului responsabil cu asistența socială din Protopopiat, se vor constitui comitete de acțiune, constituite din 3-5 preoți din parohiile urbane și conducătorii cercurilor pastorale din fiecare Protopopiat, care vor avea următoarele atribuții:

  1. Vor lua legătura cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul primăriilor din zona Protopopiatului, pentru a identifica modalitățile de sprijin din partea Bisericii;
  2. Se va comunica numărul de telefon 0800.800.368 pentru apeluri de urgență tuturor parohiilor;
  3. Vor solicita preoților actualizarea listelor persoanelor nevoiașe din parohie aflate în autoizolare, carantină sau afectate de epidemie, care au nevoie urgentă de ajutor;
  4. Vor identifica în funcție de posibilități surse de sponsorizare pentru ajutoarele care vor fi acordate (donații, sponsorizări – persoane fizice și juridice);
  5. Ajutoarele (acolo unde există posibilități) vor fi distribuite după următoarea prioritate: persoane autoizolate sau în carantină, persoane bolnave, persoane vârstnice, persoane care nu au resurse materiale pentru susținere sau nu au aparținători”, se arată în adresa transmisă de către Episcopia Devei și Hunedoarei – Sectorul Social – Filantropic.  

„Avem 12 preoți în județ din toate protopopiatele care se vor ocupa permanent de această acțiune filantropică a Bisericii Ortodoxe Române și știu că s-au constituit într-un comitet de inițiativă la nivel de Episcopie. Aici, în Valea Jiului, urmează să stabilim cu primarii și comitetele locale pentru situații de urgență un plan care să parafeze colaborarea între noi, Biserica Ortodoxă Română, prin Protopopiatul Ortodox Petroșani, și parohiile noastre și administrațiile locale, pe această temă. Avem cu toții dorința, ca niște creștini adevărați, să-i ajutăm la nevoie pe cei mai oropsiți dintre noi. De aceea facem apel și pe această cale la toți cei care doresc să ajute, să dăruiască parohiilor noastre alimente, de preferință neperisabile și produse igienico-sanitare de care este atâta nevoie în aceste zile. Facem un apel și către persoanele calificate, dacă pot îi rugăm să ofere consiliere telefonică pentru cei singuri și în vârstă sau bolnavi. Orice ajutor, cât de mic, este binevenit. Știți, va veni vremea când ne va întreba Iisus Hristos, fiul bunului Dumnezeu și Mântuitorul nostru, de binele pe care-l puteam face și nu l-am făcut! Și atunci ce-I vom răspunde? La asta ar trebui să ne gândim cu toții, și nu doar în situații de criză majoră cum e acum. Cu toții suntem Biserica Dumnezeului Celui Viu și asta e menirea noastră principală, să ne ajutăm aproapele, în dragoste, pace și armonie. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat pentru ZVJ, părintele Protopop Petrache Crețu.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter