14.10.2013,  21:00:12 | 3 comentarii | 3450 vizualizari
Primim la redacţie / Încalci legea, NUP-ul te salvează!
de Diana Popescu
Primăria Petrila ia cu japca (pe nedrept) de la pensionarii din Lonea, cartierul 6 august suprafeţele mici de teren, închiriate de primărie. Aceste suprafeţe de teren erau recuperate pe pensionari îndepărtând gunoaiele şi fundaţiile de beton de la casele de colonie dărâmate. Acest teren îl foloseau de peste 30 de ani. Primăria ia acest teren şi împroprietăreşte cu acte fictive pe B. E. din cartierul 6 august, bl. 7, în baza legii 18/ 1991 privind retrocedarea. Această ilegalitate este consemnată de Poliţia Petrila în urma cercetărilor, în refera­tul nr. 28/ 8832/ 2012.
Procuratura din Petroşani, în rezoluţia nr. 107/11/2/2013 stabileşte că: din declaraţia făptuitorilor, au efectuat demersuri legale pentru atribuirea suprafeţei în discuţie.
Este ridicol (batjocoritor) să faci această afirmaţie, iar în altă frază să susţii că suprafaţa de teren obţinută s-a efectuat în baza unei legi speciali şi că B. E. nu are nicio implicare în alegerea respectivă, ci administraţia locală!
De aici rezultă că această suprafaţă nu s-a făcut în baza legii 18/ 1991, ci în baza unei alte legi, care nu are nicio tangenţă cu legea retrocedărilor.
În concluzie, rezultă că suprafaţa a fost repartizată ilegal pe acte fictive. Este cât se poate de clar că cineva se joacă cu legile ţării de-a alba-neagra.
Dosarul ajuns la Judecătoria Petroşani, trimis de Parchet, sancţionează cu 30 de lei cheltuieli de judecată pe cel care a depistat ilegalitatea, conform sentinţei penale nr. 315/ 2013. E halucinant cum poţi da o asemenea hotărâre! Îngăduinţa parchetului şi a judecătoriei dă posibilitatea numitei B. E. să folosească în continuare suprafaţa de 500 mp (1000 mp) fără a dispune revocarea titlului de proprietate de comisia de fond funciar, cu sancţiunile conf. Art. 8 din legea fondului funciar nr. 18/1991.
Tot vecina noastră, B.E., (…) pătrunde în data de 17.03.2009 în jurul orei 7, când se lumina de ziuă, la gospodăria anexă cu scopul vădit de a-mi otrăvi păsările (găini – curci). Acest teren a fost închiriat de la primărie îmi aparţinea până în data de 20.03.2009, conform adresei primăriei nr. 2914/11.03.2009. Pentru a nu se face de râs în faţa vecinilor îmi înscenează că aş fi bătut-o. Pune martor pe fiul ei, B.D., din cartierul 6 august, bl. 1, în vârstă de 35 de ani, care declară că a fost de faţă când i-am lovit mama cu un pumn în cap. Mama lui declară că a fost lovită de mine în cap şi în zona toracică.
Certificatul medico-legal nr. 324/ C/ 23.03.2009 (diferenţă 6 zile între agresiune şi certificat) aminteşte de două lovituri în zona toracică, în regiunea sternală şi una la nivelul sânului stâng, aceste lovituri au culoare violacee-verzui de 1/1 cm şi 1/07 cm şi că au fost produse cu un corp dur.
Concluzia:
a) fiul de 35 de ani asistă cum este lovită mama de un bătrân de 70 de ani fără a reacţiona?
b) nu apare în certificatul medico-legal nicio lovitură în cap, deci nu a existat. Ce a văzut fiul atunci?
c) martorul nu aminteşte de nicio lovitură în zona pieptului, deci nu a existat!
d) lovirea cu pumnul lasă urme pe suprafeţe mari de culoare vânătă, nu în suprafaţă de 1/1 cm şi 1/07 cm.
e) medicul în certificat mai aminteşte că loviturile s-au efectuat cu un corp dur, or pumnul nu este corp dur.
Cât de novice să fii îţi poţi da seama să totul este o înscenare, atunci cum doi procurori versaţi au fost duşi în eroare? Îţi vine în minte o singură explicaţie că la mijloc probabil au fost ceva relaţii şi astfel nevinovat am fost amendat pentru lovire cu o sumă substanţială.
E bine, domnilor magistraţi, ca oameni nevinovaţi să fie pedepsiţi? 
Iată cum justiţia din România a ajuns oaia neagră a Europei.
 
George GURLUI
Lonea, cartier 6 august
 
N.R. Fiind vorba de fapte asupra cărora organele abilitate ale statului s-au pronunţat, redacţia nu îşi asumă responsabilitatea conţinutul acestui articol. De aceea îl publică la rubrica „Primim la redacţie”. 
De altfel, acest subiect a mai fost tratat în ziarul nostru.

Comentarii articol (3 )

#1 justitiabilul15.10.2013,  08:30:31
De mai multe ori s-a facut comentari despre cloaca de la Parchetul si Judecatoria Petrosani unde nu se poate vorbi de adevar si dreptate. Se cunoaste foarte bine relatiile dintre secretarul primariei Petrila si justitia din Petrosani.Despre ce dreptate putem vorbi cand ai doua fiice avocate, una casatorita cu un avocat iar cealalta casatorita cu un procuror? Se stie foarte bine cum se transeaza dreptatea in cazul unor procese in care sunt implicati justitiarii la care am facut referire mai sus. Acesta fiind doar un exemplu in care dreptatea se stabileste intr-o familie, dar exemple aseminatoare exista destule in justitia care imparte dreptatea la Petrosani.
#2 Jak17.10.2013,  14:57:30
Jafurile tripletei: paducel, vargatu, mirci sunt de notorietate. Incalcarea legii sau aplicarea ei dupa bunul lor plac este la ordinea zilei. De procurori corupti e plina Romania. Daca macar unul ar fi om, paducel si gasca de mult l-ar fi asteptat pe simota dupa gratii. Banul si nesimtirea triumfa in socitatea romaneasca.
#3 marinescu17.02.2014,  12:27:21
"justitiabilul" si "jak" au perfecta dreptate. cloaca de procurori si judecatori de la petrosani, sunt bine protejati si nu vor fi niciodata anchetati pentru infractiunile grave savarsite in forma continuata.trebuiesc facute publioe toate cazurile in care s-a incalcat legea de catre acesti asa-zisi procurori, judecatori, notari, politisti, avocati....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Dl. Ioan Sfârlea din Petrila a lucrat ca electrician o viaţă întreagă, fiind angajat al IREH (Electrica, Enel). Adică, din anu[..]
19.01.2014, 21:44   |    0 comentarii
Stimate Domnule Doctor Alexandru Lupşa,
Dragi colegi şi prieteni,
[..]
23.10.2013, 21:09   |    0 comentarii
Vin pe adresa redacţiei nu doar veşti urâte sau critici, ci şi cuvinte frumoase, de laudă, faţă de oameni care-şi fac[..]
08.07.2013, 10:06   |    2 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter