30.06.2009,  14:56:52 | 0 comentarii | 530 vizualizari
58 de miliarde de lei vechi pentru „anveloparea” blocurilor
de Corneliu BRAN
Guvernul României s-a þinut de cuvânt. Banii necesari celor 42 de blocuri înscrise în programul de izolare termicã, reparare acoperiºuri ºi alte lucrãri ce vizeazã faþada blocurilor pot fi folosiþi într-un timp cât mai scurt posibil. Dintr-un foc, pentru bugetul Primãriei municipiului Petroºani, toatã suma de care era nevoie, 58 de miliarde de lei vechi, a fost alocatã. Primãria va trebui sã mai contribuie cu încã aproximativ 17 miliarde de lei vechi, iar asociaþiile de proprietari înscrise în acest program cu încã aproape 12 miliarde de lei vechi. În ºedinþa Consiliului Local al municipiului Petroºani din data de 25 iunie 2009, administraþia localã a venit cu un proiect de rectificare a bugetului local.  Proiect care a devenit hotãrâre, consilierii locali acceptând prin vot acest lucru. Secretarul primãriei, jr. Adrian Negoe, a declarat: „Proiectul de rectificare a bugetului presupune inclu­de­rea în bugetul local a sumelor pri­mite prin Hotãrâre de Guvern, de fapt partea care revine statului român, referitor la anveloparea blocurilor de locuinþe. Sunt bani cu destinaþie specialã ºi nu pot fi folosiþi în altã parte. Este vorba, dupã cum probabil ºtiþi deja, de 58 de miliarde de lei vechi, bani care au ajuns deja în bugetul Serviciului Public Administrarea Domeniului Public ºi Privat, la capitolul „locuinþe”. Banii au intrat, dar la aceastã sumã se mai adaugã ºi partea Primãriei municipiului Petroºani, de 30%, cât ºi 20% de la fiecare asociaþie de proprietari”. Blocurile cuprinse în acest program vor fi izolate sau reparate în perioada 2009-2010. „Sã sperãm cã aceste lucrãri vor fi finali­zate pânã anul viitor. Dar acest lucru depinde de doi factori extrem de importanþi. Este vorba ca bugetul local al primãriei sã permitã alocarea celor 30% ºi mai este vorba de asociaþiile de proprietari, în funcþie de cât de repede vor strânge de la locatari cei 20%, contribuþia cetãþenilor, dupã cum spune legea”, a mai susþinut Adrian Negoe.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter