02.11.2015,  20:08:19 | 4 comentarii | 972 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / A participat la depunerea candidaturilor junilor consilieri
de Corneliu BRAN
După întâlnirile avute de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi cu elevii şi cadrele didactice din cele patru licee, privind înfiinţarea Consiliului Consultativ al Elevilor Petroşani, luni, 2 noiembrie, a urmat un nou pas: elevii şi-au prezentat candidaţii pentru acest consiliu.
 
Acţiunea a avut loc în Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani, unde candidaţii şi-au prezentat, ca să-i zicem aşa, programul electoral, în faţa susţinătorilor lor, veniţi în număr mare de la toate liceele, în faţa membrilor şi conducerii „Pro Urbis” – de unde şi ideea acestui consiliu al elevilor, în faţa profesorilor şi conducerii instituţiilor de învăţământ unde ei învaţă, precum şi în faţa celor din administraţia locală (primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, viceprimarului  Florin Nicolae, consilierilor locali şi mai multor funcţionari publici din cadrul primăriei).
Sala a fost neîncăpătoare, astfel că la orele 14:00 toate scaunele erau ocupate şi foarte mulţi stăteau în picioare.
Primul care s-a adresat tinerilor a fost primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, care a salutat ideea formării acestui consiliu local al elevilor şi a promis că va ţine apoi cont de propunerile venite dinspre aceştia. Tot primarul a cerut să se ţină un moment de reculegere pentru cei 30 de tineri care şi-au pierdut viaţa în tragedia de vineri noaptea de la Clubul „Colectiv” din Capitală, printre ei figurând, după cum se ştie, şi un tânăr petroşenean.
„Mă bucur să văd că există interes pentru această iniţiativă. Văd în sală foarte mulţi tineri şi cred că astăzi e un moment important pentru comunitatea noastră şi pentru iniţiativa ce o poate avea fiecare (…). De azi încolo începe, practic, campania voastră electorală, voi vă veţi prezenta proiectele şi, cu siguranţă, colegii voştri vor alege, dintre voi, pe cei mai buni, care să vă reprezinte apoi în consiliul local al tinerilor. Sunt convins că de la voi vor pleca o serie întreagă de iniţiative şi de idei, care apoi vor fi transpuse în practică de Consiliul Local Petroşani prin hotărâri de consiliu local. Nu facem altceva decât să încercăm prin acest demers să vă familiarizăm pe voi, cei mai tineri, cu ceea ce înseamnă viaţa unei comunităţi în consiliul local, cel care hotărăşte ceea ce se întâmplă în acest municipiu. Cred că acest principiu e foarte bun şi pentru voi şi pentru colegii voştri din licee, dar cred că este bun şi pentru părinţii voştri, indirect, deoarece voi veţi fi implicaţi şi veţi fi la curent cu foarte multe lucruri ce se întâmplă în administraţia locală de la Petroşani. Vreau să le mulţumesc domnilor şi doamnelor directori şi domnilor şi doamnelor profesoare pentru implicare. De asemenea, le mulţumesc şi celor de la Casa Pro Urbis pentru grija cu care fac aceste lucruri, în mod voluntar, pentru Petroşani şi pentru cei mai tineri. Astăzi este un moment în care pornim în acest demers, iar peste două săptămâni, din câte am înţeles în 17 noiembrie, vom şti cine sunt cei 19 tineri care vor face parte din Consiliul Consultativ al Elevilor din Petroşani. Din păcate, zilele acestea sunt umbrite de evenimentul tragic care a avut loc la Bucureşti, unde au murit foarte mulţi tineri. De aceea, am să vă rog să vă ridicaţi şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria lor”, a menţionat printre altele primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Apoi, a mai luat cuvântul preşedintele Casei „Pro Urbis”, Eduard Wersanski, şi liderul consilierilor PSD din consiliul local (aflaţi absolut toţi în sală), preşedintele Ioan Rus. Fiecare dintre vorbitori a menţionat faptul că „ideile voastre vor conta mult pentru noi şi vom ţine de fiecare dată cont de ele”.
Apoi a urmat efectiv prezentarea candidaţilor. Care s-au prezentat singuri, timp de un minut, fiecare, a prezentat programul electoral. Aşa am aflat că tinerii vor la Petroşani un parc de distracţii, mai multe spectacole şi concerte, dar şi alte forme de distracţie şi de petrecere a timpului liber, mai multă curăţenie şi zone verzi.
În încheiere mai precizăm că aceşti candidaţi pentru alegerile din 17 noiembrie 2015 au fost selectaţi dintre elevii care au media generală anuală de minim 8,50, iar ei fac parte din clasele terminale, deci fie au 18 ani împliniţi, fie se apropie de această vârstă a majoratului, ceea ce le va da posibilitatea unora ca la anul să voteze pentru prima dată.

Comentarii articol (4 )

#1 Civitu Marius03.11.2015,  00:57:49
Valea se stinge, iar consilierii şi primarele se joacă de-a administraţia. Vor să-i înveţe pe ăia mici cu şpaga.
#2 bula03.11.2015,  06:22:08
Ridzi, nu esti normal!!! Nu se face politica in scoli! Sa te ia politia si pe tine, veniti cu idei penale la propriu!!!!!!! Sa se sesizeze dracu "organele"...
#3 Iancu Jianu 03.11.2015,  10:07:44
De atâta interes pentru ideile tinerilor au vorbit numai veteranii... plictis mare prin urbe monșer.
#4 Violin05.11.2015,  10:15:53
Sa i invete sa fure, sa minta ,ca a luat lectii,partas fiind la multe...du te bade si lasa neee


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter