14.10.2018,  20:31:42 | 3 comentarii | 1297 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Elevul Rășină dintr-a X-a
Booking.com
de Corneliu BRAN

Joi, 11 septembrie,  în Parcul Central „Carol Schreter” din Petroșani, a avut loc evenimentul „Infodays Erasmus”.

La acesta au participat Școala Postliceală Carol Davila Petroșani, Colegiul Național Mihai Eminescu Petroșani, Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva Petroșani, Școala Gimnazială IG Duca, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila.
În calitate de reprezentant al Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila, a luat cuvântul elevul Cristian Rășină (foto, primul din dreapta), o mai veche cunoștință a „Ziarului Văii Jiului”:
„Mă numesc Rășină Cristian, sunt în clasa a X-a, reprezint Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila și sunt mândru să vă spun că liceul nostru a primit titlul de Școală eTwinning pentru anul școlar 2018-2019.
Anul școlar trecut, mai multe unități de învățământ europene au participat la un proiect european numit Stroll into the past,  în cadrul căruia au prezentat istoria locală și patrimoniul local. Printre aceste licee europene s-a aflat și al nostru, iar eu am fost responsabilul de proiect.  
Ni s-a oferit posibilitatea de a alege dintre mai multe moduri de prezentare. Noi am mers pe un blog pe care dumneavoastră îl puteți accesa, dacă doriți să vedeți ce am realizat, la adresa www.strollintothepast.wordpress.com.
Pe acest blog am publicat articole cu informații preluate din mai multe surse, însă cea mai importantă a fost opera redactorului șef al Ziarului Văii Jiului, domnul Marian Boboc. Știm cu toții că domnia sa este o personalitate marcantă a vieții culturale din Valea Jiului și un documentarist de excepție, de aceea am ales (cu acordul dumnealui) să construim blogul cu ajutorul muncii sale de cercetare în ceea ce privește istoria locală. Cu acest prilej îi mulțumim încă o dată!
Pe lângă titlul de școală eTwinning, colegiul  nostru se mai poate mândri cu certificate de calitate naționale pentru proiectele Stroll into the past din anul 2018, Everyday life din anul 2017 și How much energy we use to feel confortable? din anul 2016. De asemenea, mai deținem un certificat de calitate internațional pentru proiectul WEB – Well Educated Beauties din anul 2017. Menționez că am mai avut un proiect numit Everyday life care era prevăzut a se desfășura în parteneriat cu un liceu danez, proiect pentru care noi am obținut finanțare însă, din păcate, liceul danez nu a mai participat la realizarea lui.
În luna mai 2018 a avut loc la Roma conferința școlilor eTwinning. Este important de știut că există atât cursuri online pentru aceste școli, cât și că, din acest an, școlile eTwinning vor putea depune cereri de finanțare.
La 30 de ani de existență a programului Erasmus s-a demarat o competiție între școlile europene eTwinning. Cu acest prilej s-au înregistrat peste 8000 de aplicații, din care au fost selectate doar 1200 de școli. La nivelul României au fost selectate 64 de unități de învățământ, și mă bucur să vă pot spune că printre ele este și liceul  nostru - Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila. Mai zic o dată că poate e cineva care nu m-a auzit de la început…”
Un discurs articulat, plin de informații despre proiecte interesante ale liceenilor de la Colegiul Constantin Brâncuși din Petrila.


Booking.com

Comentarii articol (3 )

#1 Manuela15.10.2018,  08:49:42
Respect pentru dascălii care fac posibile asemenea discursuri și Bravo, Cristian! Sunt mândră de tine.
#2 Elena16.10.2018,  09:16:02
Foarte frumos si foarte interesant. A pasit pe cai destepte. Ma bucur pentru voi!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter