01.09.2020,  21:02:24 | 0 comentarii | 799 vizualizari
Planurile lui Adrian David pentru Valea Jiului
de Corneliu BRAN

Adrian Nicolae David, candidatul PNL Hunedoara la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara la alegerile locale din 28 septembrie, a expus în conferința de presă din ultima zi a lui august câteva dintre proiectele de viitor, pe care va dori să le implementeze în parteneriat cu Primăria municipiului Petroșani și alte primării, subliniind faptul că în mandatul său de președinte nu va ține cont de culoarea de partid a primarului, indiferent din ce localitate din Vale va fi acesta.

„Revenind la momentul 2020 și la ce ne propunem pentru mandatul pe care îl vom obține prin încrederea cetățenilor din Petroșani, Valea Jiului și din întreg județul Hunedoara, aș vrea să punctez câteva lucruri foarte importante din punctul meu de vedere:
• În primul rând, îmi doresc și vom face în așa fel astfel încât consiliul județean să devină un partener al Primăriei municipiului Petroșani pentru investițiile din domeniul schiabil Parâng. Acest parteneriat se va concretiza prin suportarea anumitor categorii de cheltuieli din co-finanțări și, sigur, prin extinderea și actualizarea priorităților cu privire la acest domeniu schiabil (…).
• În ceea ce privește sportul în Valea Jiului, ca să demonstrăm dubla măsură a celor din PSD, pesediștii de la consiliul județean au ales să finanțeze modernizarea, reconstruirea Stadionului Michael Klein din Hunedoara. Ceea ce este foarte bine! Numai că noi mai avem în județ o echipă cu tradiție, Jiul, și mai avem o bază sportivă care are nevoie de multă atenție la Petroșani. Nici măcar nu s-a pus problema vreodată de acest stadion și această echipă, nici măcar nu cred că primarul Petroșaniului a fost măcar o dată întrebat dacă are nevoie de ajutor și care este stadiul în care se află baza sportivă din Petroșani. Prin grija administrației locale petroșenene s-a obținut o finanțare de la CNI pentru ca părți din baza sportivă să fie modernizate. Eu nu cred că în acești ultimi patru ani președintele consiliului județean a poposit măcar o dată să vadă cum arată baza sportivă și să se întrebe ce e de făcut pentru echipa Jiul Petroșani. Acest lucru se va schimba și, cu siguranță, vom obține și finanțare, există Programe guvernamentale, există posibilitatea de a accesa fonduri europene pe viitor pentru asemenea deziderate (…).
• De asemenea, e foarte importantă participarea activă a consiliului județean în derularea Programului de Investiții Teritorial Integrate, acest ITI Valea Jiului care va deveni cea mai importantă sursă de finanțare pentru investiții în următorii 7 ani, începând cu 2021 - și aici ne propunem să ne implicăm cu toate forțele în derularea corectă și performantă a acestui Program, ne dorim absorbția a cât mai multor bani, concretizarea a cât mai multor investiții care să aducă plus valoare și o creștere a calității vieții în Valea Jiului.
• În 2016 vă propuneam, tot împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi, printr-un Program finanțat de Consiliul Județean Hunedoara, valorificarea mărfurilor industriale din Valea Jiului prin construirea a 20.000 mp de hale industriale. Practic, propuneam construirea a două parcuri industriale, unul în estul Văii Jiului la Petroșani și celălalt în vestul Văii Jiului, fie la Vulcan, fie la Lupeni, în funcție de disponibilitatea și de studiile de piață ce urmau a fi efectuate. Soluție pe care o spun cu mâhnire că în acești patru ani de conducere a consiliului județean PSD n-a căutat-o, n-a făcut nimic în acest sens din păcate, deși la un moment dat păreau că agreează această idee! Vom construi aceste 20.000 mp de hale industriale și din experiența pe care am acumulat-o în Primăria municipiului Deva, unde există un Serviciu de specialitate foarte bine pus la punct pentru sprijinirea și atragerea de investiții străine și domestice – unde împreună cu primarul Florin Oancea am reușit să atragem peste 100 de milioane euro necesari investițiilor private în doar doi ani (!) – sunt convins că vom reuși să atragem investitori și în Valea Jiului. Iar ținta noastră este clară: 1.000 de locuri de muncă bine plătite în Valea Jiului în acest mandat care vine, create cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara! Sprijinul va fi unul activ, ne vom implica, vom crea acest Serviciu de sprijinire și atragere de investitori la nivelul consiliului județean pe modelul „Deva business”, ceea ce cu siguranță va fi un mare plus pentru noi (…).
• E nevoie de investiții în infrastructură, există mai multe soluții pe care le avem în vedere cu privire la finanțarea și execuția DN 66A spre Herculane. S-a vorbit foarte mult despre acest drum și cred că foarte multă este foarte dezamăgită de modul în care a fost pasat de la Ana la Caiafa acest drum, în acești ultimi patru ani, de către PSD, care nu a dorit să se finanțeze acest drum. Și spun asta pentru că nu am văzut, în afară de câteva declarații de intenție, nimic concret în construirea acestui drum. Mai există un alt drum la Valea de Pești, mai există un alt drum care ne leagă cu Gorjul, DJ 664, care în parte este asfaltat și va trebui finalizat – aceste lucrări le avem în vedere și vor trebui finalizate până în 2024 (…)”, a menționat printre altele Adrian David.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter