10.06.2021,  23:16:13 | 0 comentarii | 255 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani / Ziua Eroilor
de Corneliu BRAN

Pentru festivitatea dedicată Zilei Eroilor din Ziua Înălțării Domnului, Cimitirul Eroilor din Petroșani a fost reamenajat așa cum se cuvine. Peste 100 de petroșeneni au fost prezenți începând cu ora 9,00 la această acțiune de suflet, în ziua în care România își plânge eroii, oameni care prin faptele lor vitejești și-au sacrificat viața pentru țară și popor.

 

Invitații

Dintre cei prezenți îi amintim pe primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, viceprimarul Mariana Ghioc, consilieri locali de la toate partidele politice care fac parte din Consiliul Local Petroșani (PNL, PSD, Pro România), funcționari din cadrul aparatului administrativ al primăriei, cadre militare, ofițeri și subofițeri din cadrul subfilialei din Petroșani a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” în frunte cu președintele lor, colonelul în rezervă Ioan Levițchi și alături de alți membrii civili ai acestei asociații, cadre militare din cadrul subfilialei din Petroșani a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere. Alături de toți cei prezenți au stat și polițiștii locali precum și reprezentanți ai poliției municipiului, toți asigurând ca festivitatea să decurgă normal și fără incidente.

 

Imnul de Stat și slujba de pomenire

Prima parte a ceremoniei de Ziua Eroilor a cuprins „constituirea dispozitivului”, cum se spune ostășește, după care s-a dat semnalul militar „Atențiune!”, chestiuni prin tradiția militară nelipsite la astfel de festivități. S-a intonat Imnul de Stat al României, după care s-a trecut la slujba de pomenire a eroilor neamului, inclusiv al eroilor necunoscuți îngropați în cimitirul petroșenean.

După ce preotul ortodox a încheiat scurta slujbă de pomenire care a cuprins, nici nu se putea altfel, rugăciunea Tatăl nostru, spusă cu voce tare de mulți dintre cei prezenți, un moment de evlavie creștinească foarte impresionant de altfel, ca întotdeauna când se petrece și la alte activități nu doar la slujbele din biserică, s-a trecut la alocuțiuni.

 

Primarul Petroșaniului

 „Astăzi suntem din nou împreună aici în Cimitirul Eroilor, într-o zi de mare sărbătoare pentru noi toți, pentru toți Românii și pentru toți creștinii. Suntem în acest cimitir unde își dorm somnul de veci acești Eroi! Mulți dintre ei necunoscuți, aici pe Pământ, dar cu siguranță cunoscuți și recunoscuți în împărăția Cerurilor. Acești oameni și-au dat viața pentru țară, pentru acest popor și pentru familiile lor și cu credința în Dumnezeu au plecat la luptă pentru a atinge acest vis frumos de a avea o Țară numită România! Și astăzi dacă noi putem să spunem că suntem urmașii lor, se datorează în primul rând sacrificiului pe care ei l-au făcut pentru neamul românesc. Este datoria noastră să le purtăm respectul cuvenit, să-i purtăm în suflet și să-i pomenim cel puțin o dată pe an la această sărbătoare, dar sunt convins că mulți dintre noi îi pomenim și cu alte ocazii și sărbători creștinești. Noi mai avem o datorie, mă refer la noi, cei adulți, la cei care suntem vremelnic în aceste funcții și nu numai: aceea de a transmite copiilor noștri aceste valori și aceste principii fundamentale, fără de care nu poate să existe un popor sau o țară. Încă o dată eu vă mulțumesc tuturor că ați făcut efortul să fiți astăzi aici, pentru a marca acest eveniment important din această zi sfântă! Să dea Dumnezeu ca România să rămână așa pe veci!”, a spus în discursul său primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Apoi, colonelul în rezervă Ioan Levițchi a citit „Testamentul Eroilor”.

 

 

Depuneri de coroane

Festivitatea s-a încheiat cu depuneri de coroane din partea primăriei și consiliului local, asociațiilor militare, partidelor politice și instituții publice locale.

Glorie Eroilor Neamului Românesc sacrificați pe câmpurile de luptă pentru România și Poporul Român! Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească. Iar odată și cu sărbătoarea creștinească de joi 10 iunie: Iisus S-a Înălțat!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter