21.11.2021,  20:34:48 | 2 comentarii | 454 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petrila / Recepția bazinului de înot didactic
Booking.com
de Corneliu BRAN

Vineri 19 noiembrie 2021 primarul Vasile Jurca a prezentat presei locale noua bijuterie a Petrilei: bazinul de înot didactic de la Școala Gimnazială nr. 5.

 

O investiție de peste 1,5 milioane euro

Este vorba de bazinul de înot didactic, o investiție a Companiei Naționale de Investiții de peste 1,5 milioane de euro, necesară, în primul rând, celor peste 4.000 de elevi de la școlile, grădinițele și liceul din localitate, dar și petrilenilor iubitori de sport și mișcare. Bazinul e situat în curtea Școlii Gimnaziale nr. 5 din Cartierul 8 Martie.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți alături de primarul Jurca, viceprimarul Marius Heljiu, directorul Executiv Florin Donisă, cel care a luat în primire prin serviciul de specialitate administrarea bazinului de înot, o serie de consilieri locali, alături de directoarea Școlii gimnaziale nr. 1, Zorilă Coculeana.

 

Din ianuarie 2022, bazinul va fi funcțional

Înainte de a ne prezenta interiorul, primarul Vasile Jurca a ținut să sublinieze, afară, faptul că această investiție nu se putea realiza fără aportul celor de la CNI, aceștia sprijinind proiectul celor din primărie, pus pe tapet încă din 2016, de când actualul primar conduce administrația petrileană.

„Este o investiție gândită și pusă în practică încă din 2016, de când am preluat funcția de primar. La momentul acesta investiția este gata, este recepționată. Urmează să mai facem alți câțiva pași legali. Mai trebuie să obținem avizele și autorizațiile de la DSP, ISU și de la alți factori de răspundere, pentru ca apoi să putem da în folosință acest bazin de înot didactic copiilor de la instituțiile noastre de învățământ. Este un bazin de înot destinat, în primul rând, copiilor Petrilei. Dar după programul școlar zilnic, acesta va putea fi accesat, în limita capacității sale, și pentru locuitorii orașului nostru. Sperăm ca undeva la sfârșitul lunii decembrie, la începutul lunii ianuarie 2022, să avem toate acele avize de care v-am spus, astfel încât să putem da drumul activității. Cu siguranță, acest bazin de înot va fi disponibil elevilor din semestrul doi, imediat după vacanța de iarnă. Dar, poate, cine știe, poate vom reuși pentru publicul larg să reușim să deschidem mai repede, undeva între Crăciun și Anul Nou. Vom vedea. Până atunci vă invit înăuntru să vedem împreună cum arată investiția”, a menționat primarul Vasile Jurca.

 

„Geamănul” bazinului de la Petroșani

Jurnaliștii au avut ocazia să simtă în primul rând căldura, plus atmosfera liniștită ce ți-o dă un loc plăcut, civilizat, modern. Interiorul, ca de altfel toată construcția, nu diferă prea mult față de bazinul de înot didactic de la Petroșani. Firește, fiind mult mai nou, bazinul petrilean are atuul că oriunde te uiți cu privirea totul este nou și bine pus la punct. Să sperăm că așa va arăta și peste vreo 7-8 ani.

„Bazinul de înot didactic de la Petrila, cu o capacitate de 65 de persoane, după cum vedeți este realizat la cele mai de calitate standarde, după cum vedeți toate echipamentele sunt de ultimă generație, și veți constata asta mergând și jos ca să vedeți spațiile tehnologice. Avem deja apa introdusă în bazin, apa în momentul de față are 26 de grade Celsius, deci este numai bună de îmbăiat, iar înăuntru este o temperatură foarte plăcută. Se vor monitoriza tot ce înseamnă parametrii de calitate a apei. Instalația este complet automatizată, atât din punct de vedere a calității cât și din punct de vedere a cantității, iar în spațiile tehnologice veți putea vedea toate echipamentele care controlează aceste instalații: sistemul de supraveghere, sistemul de alarmare la incendiu, sistemul de monitorizare a calității apei și așa mai departe, cum este și normal să fie la o astfel de investiție modernă (…). Cu alte cuvinte, ne mândrim de această investiție realizată în orașul Petrila”, ne-a declarat Florin Donisă, directorul Executiv din primărie.

 

Ore de înot - în programa școlară

„În primul rând, este un beneficiu foarte mare pentru orașul Petrila, pentru copiii orașului Petrila, în mod special. Faptul că vom avea acest bazin de înot didactic ne bucură. Trebuie să recunoaștem că de foarte multe ori copiii noștri mergeau să înoate la bazinul de la Petroșani și de aceea s-a și pus problema de a avea și noi la Petrila un astfel de bazin, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor copiilor noștri și a părinților lor. Acest bazin este, cred, cea mai mare bucurie pentru copiii dornici de a practica și un altfel de sport, decât acela, eu știu, de a alerga după o minge sau de a sări o coardă. Copiii vor putea veni la bazinul de înot, unde vor putea învăța să înoate, unde vor putea practica un sport frumos care îi dezvoltă armonios. De ce nu, unii dintre ei vor putea face chiar și performanță în acest sport (…). Din următorul an școlar, pentru că acum este un pic cam târziu să cuprindem în programul școlar o astfel de oră, se va propune la nivelul disciplinei de educație fizică, pentru toate nivelurile, ore de opțional, astfel încât, după programul școlar, copiii să poată veni la bazin, însoțiți de cadrele didactice, unde să desfășoare ore de înot. Nu este nepotrivit să se desfășoare ore de înot și în anul acesta școlar, din semestrul doi, așa cum s-a procedat și când mergeau la bazinul de la Petroșani, copiii, însoțiți de cadrele didactice, pot veni la bazin în cadrul unor proiecte și activități extrașcolare (…), a declarat directorul Școlii gimnaziale nr. 1, Zorilă Coculeana.

 

Invitația la bazin

Primarul Vasile Jurca a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit în implementarea acestui proiect.

„Ați filmat, ați fotografiat, ați stat de vorbă și ați aflat tot ce trebuie știut de acest bazin de înot. Văd că v-ați dezbrăcat de hainele groase, ceea ce înseamnă că e cald și bine la noi la bazin… Vreau să vă spun în încheiere că investiția s-a derulat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, Consiliul Local Petrila a contribuit doar cu utilitățile și cu terenul pe care l-am luat și l-am pus la dispoziția celor de la CNI din curtea Școlii Gimnaziale nr. 5. Vreau să le mulțumesc atât cadrelor didactice, care m-au înțeles și au fost tot timpul lângă mine, cât și consiliului local – inclusiv consilierilor din mandatul trecut, pentru că a fost nevoie de mai multe hotărâri de consiliu până am ajuns la finalul acesta fericit, tuturor consilierilor, toți fiind alături de acest proiect important pentru copiii noștri, în primul rând, dar și pentru cetățenii orașului nostru, cei care iubesc înotul, mișcarea, sportul în general. Îmi doresc ca petrilenii să se bucure de această investiție!”, a declarat Vasile Jurca.


Comentarii articol (2 )

#1 Liviu22.11.2021,  06:24:46
Felicitări. Si pentru realizarea acestui obiectiv,la care nici nu s a visat cât și la celelalte realizate. Felicitări.
#2 Mircea22.11.2021,  10:50:52
Felicitari pentru investitia realizata si utila tuturor elevilor petrileni dornici sa practice acest sport


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter