25.01.2023, 19:58:10 | 0 comentarii | 710 vizualizari
GALERIE:
![]()
Parâng / Afluență de turiști
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
• Încasări de la nici 500 lei/ zi când nu era zăpadă, la 5.000 lei pe zi
Săptămâna trecută scriam despre situația din Stațiunea Parâng, legat de lipsa zăpezii, cea mai mare problemă din această iarnă pentru cabanieri, și de faptul că telescaunul TS3 de la Rusu, care urcă în stațiune, stă pe loc de undeva de la începutul lunii, din cauză că s-a stricat motorul. Ei bine, între timp s-au scurs ceva zile, a fost și o mică vacanță pentru toată lumea, iar veștile bune legate de Parâng au început să curgă.
Două vești bune de la ultima intervenție În primul rând, vinerea trecută TS3 a devenit funcțional, reușindu-se repararea rotorului acelui motor. Un al doilea lucru fain a fost faptul că a reușit în sfârșit să ningă mai sănătos, iar în week-end s-a putut schia pe două pârtii din stațiune, peste 1.000 de turiști, în fiecare din zilele libere, atrași ca un magnet de zăpadă, s-au putut recrea și bucura de stațiune! Practic, cabanele și pensiunile s-au umplut și pentru prima dată în această iarnă proprietarii lor au putut să-și mai acopere din pagubele provocate de lipsa omătului de până acum. Cum meteorologii prognozează pe final de săptămână din nou ninsori, probabil că va fi din nou un week-end plin și fierbinte în stațiunea care are atâtea priveliști de oferit și de frumuseți ale naturii. Revenind la partea cu repararea telescaunului 3, directorul tehnic din Primăria municipiului Petroșani ne-a anunțat încă de joia trecută, spunându-ne atunci că s-au făcut revizii și de vinerea trecută va fi în stare de funcționare pe tot parcursul zilelor de week-end și al celor două de început de săptămână când lumea are liber.
Parângul a fost aproape plin în toate zilele libere Miercuri 25 ianuarie, de la același director tehnic, Ciprian Preda, am aflat mai multe amănunte legate de pornirea telescaunului dar și de ceea ce s-a întâmplat în stațiune în cele cinci zile libere. „Da, cum v-am spus, joia trecută am făcut probele. Rotorul motorului a funcționat, astfel că de vineri am putut da drumul și telescaunului 3. Din cauza condensului a fost toată treaba, s-a format un câmp electrostatic și s-a ars rotorul. Așa ne-au spus cei care l-au reparat, nu o spun eu neapărat. Deci, să fie clar, nimeni nu a fost de vină, și repet treaba asta, în condițiile în care lucrarea a fost în subteran, nu la suprafață, cum s-ar putea crede de cineva. Programul telescaunului va fi ca și anul trecut, va funcționa doar pe week-end, atunci când afluxul de turiști e mare, așa cum se întâmplă peste tot în țară, mai cu seamă de când cu criza facturilor la energie. Asta nu înseamnă că în cazul în care vine un grup mai mare de turiști, nu îi dăm drumul. Dacă dumnealor nu vor urca cu telescaunul vechi și se vor afla la Rusu, cu intenția să urce în stațiune, firește că îi vom da drumul. Dar, altfel, nu. ISCIR nu ne lasă să avem program de funcționare după ce se întunecă, astfel că programul e ca și până acum, până la ora 16,30. Referitor la pârtiile de schi și la zăpadă, de vineri până marți s-a schiat pe două pârtii, unde stratul de zăpadă depășea pe alocuri 35-40 cm. Vorbim aici de Pârtia A și de pârtia de sub telescaun, practic de sus și până la pilonul 17. Pârtiile au fost amenajate cu ratrack-ul și s-a putut schia în condiții bune. La fel va fi și în week-end-ul următor, iar dacă va ninge mai consistent probabil că vom mări lungimea pârtiilor, amenajând și altele. Vom vedea. După suma totală încasată la telescaune, circa 25.000 lei, deși nu am făcut încă o contabilitate exactă, pot aprecia că zilnic au fost în stațiune, în cele cinci zile, o medie de cu puțin peste 1.000 de persoane. Deci, zic eu, a fost un week-end prelungit destul de bun și este pentru prima oară iarna aceasta când în Parâng a fost atâta lume. Dacă va mai ninge, să sperăm cu toții că sezonul de schi va continua și astfel se va mai redresa puțin situația, că prea a fost rău și urât fără zăpadă, dar și cu temperaturi mari, de nu puteai să faci nici măcar zăpadă artificială”, a spus pentru ZVJ, directorul Ciprian Preda. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Administrare pagină de Facebook pentru afaceri ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|