17.07.2023,  17:24:24 | 0 comentarii | 605 vizualizari
Câteva aspecte mai puțin bune. Despre Slătinioara și nesimțiții care încă mai poluează zona cu deșeuri menajere
de Corneliu BRAN

În incursiunea noastră pe strada Slătinioara, pe lângă aspectele bune, legate de modernizarea străzii, am sesizat și unele mai puțin bune, asupra cărora atragem atenția celor în drept. Să le remedieze.

Vegetație mult crescută în aval!

În primul rând, cea mai importantă problemă, în condițiile în care ploile de vară sunt tot mai violente de la an la an, iar meteorologii dau în prognoze chiar și în această săptămână ploi peste normal, în reprize și vijelii în zonele de munte, ar fi legată de vegetația foarte crescută în avalul Pârâului Slătinioara. Dacă în amonte, cam de la jumătatea drumului în sus, se vede treaba că vegetația a fost tăiată, iar apa își continuă drumul liniștit, în partea de jos lucrurile stau prost și foarte prost. Iarbă crescută în neștire, copaci și copăcei uitați de lume, crescuți chiar în albie, plus iarba uscată adusă de pârâu, fac ca sub anumite podețe să se fi făcut de-a dreptul adevărate baraje naturale. La o ploaie mai consistentă, când aparent liniștitul de azi pârâiaș se va umfla, există pericolul ca apa să treacă de malurile albiei și să dea pe afară. Doamne ferește de o rupere de nori, că nu va fi deloc bine.

Noului director de la DADPP, Mircea Stănescu, i-am spus telefonic problema aceasta, chiar luni, după întoarcerea de pe teren.

„Da, cunosc situația și voi merge acum din nou acolo. Vreau să vă spun că există în plan și decolmatarea și curățirea acelor sectoare de albie ce necesită acest lucru. Dar e o lucrare amplă, serioasă și va trebui să mobilizăm acolo utilaje și echipe de lucrători. Dar lucrarea este în vederile noastre și cât de curând posibil vom acționa și în zona respectivă”, ne-a spus Mircea Stănescu.

Constructorul trebuie să adune mormanele de pământ din albie!

A doua mare problemă e de competența constructorului care momentan se ocupă de lucrarea de consolidare a malurilor. Acolo unde s-a intervenit deja, în apropierea podețelor, au rămas în anumite părți adevărate coline de pământ. Care, și acestea, pe lângă vegetația de care vorbeam, stau în calea apei. Acum, când Slătinioara e doar un firicel de apă, nu sunt probleme, dar când pârâul se va înfoia, vor fi și de aceea ar fi bine să se curețe cu un excavator acele ridicături de pământ.

Încă mai sunt cazuri de poluatori de la casele din zonă!

O a treia problemă pe care o vom ridica ține de biroul de mediu din primărie și e legată de mizeriile aruncate lângă albia pârâului sau chiar în albie. Că mai există nenorociți care aruncă plase întregi cu mizerii, sau care descarcă găleți cu zoaie din gospodării direct în pârâu! Nu am găsit ca în alte dăți, dar chiar în dreptul liceului exista un astfel de loc. Apoi, la bateria de containere chiar în aval, unde își are sediul o firmă de gospodărire a orașului, existau de asemenea destule mizerii menajere aruncate, iar containerele stăteau goale! Cât de nesimțit trebuie să fi să faci treaba asta? Toate acestea și altele i le-am sesizat lui Artur Ambruș, de la mediu, care ne-a spus că va porni o inspecție pe Slătinioara să vadă cum stă treaba și se vor lua măsuri față de cei ce vor fi prinși. „Ne aflăm chiar acum în inspecție pe Pârâul Maleia. Imediat ce terminăm aici, vom merge și pe Slătinioara”, ne-a spus acesta.

Una peste alta, din păcate un lucru bun e anulat de alte câteva lucruri rele, că așa-i din păcate pe la noi. Să sperăm că toate cele sesizate de ZVJ vor fi remediate și nu vor fi alte probleme, legate de inundații în primul rând.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter